Prima pagină  »  Ştiri  »  Leaf, modelul electric al celor de la Nissan, este Automobilul Anului
30 NOIEMBRIE 2010, 09:12
1,713
0
Leaf, modelul electric al celor de la Nissan, este Automobilul Anului 2011 in Europa!
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Istoria se scrie in fata ochilor nostri: pentru prima data in istoria de 47 de ani a premiului, un model cu propulsie 100% electrica, devine Automobilul Anului in Europa! Nissan Leaf a castigat mult-ravnitul premiu la mica distanta de urmatorii doi clasati – Alfa Romeo Giulietta si Opel Meriva.

Baremul obtinut de Nissan Leaf a totalizat 257 de puncte, in timp ce Giulietta si Meriva au obtinut cate 248 puncte si respectiv 244 puncte. Distanta mica a punctajului celor trei modele indica abordari foarte diferite ale membrilor juriului, unii din ei preferand sa puncteze pentru propulsia alternativa, in timp ce altii au dat preferinta celei traditionale. Totusi, in suma finala, Leaf a iesit invingator, devenind primul model electric din istorie care castiga acest titlu.

E un succes major pentru Nissan, care vrea sa isi vada modelul drept unul accesibil publicului larg, vandut in cantitati mari pe batranul continent. Juriul a fost cucerit de aspectele practice ale masinii, aceasta oferind o multime de caracteristici similare modelelor cu propulsie traditionala, care o incadreaza rapid in contextul uzului cotidian. Vorbim despre o caroserie hatchback, cu un portbagaj generos, tractiune pe puntea din fata, o suspensie McPherson in fata si o bare de torsiune in spate, iar setul de baterii este pozitionat inteligent in podeaua masinii, in zona dintre cele doua axe, fapt care nu afecteaza sesizabil comportamentul masinii. Fiind capabil sa adaposteasca 5 persoane la bord, Nissan Leaf ofera si un confort acustic de exceptie, in interior patrunzand un sunet redus al motorului electric.

De asemenea, juriul a remarcat si cuplul imens cu care Nissan Leaf il copleseste pe cel de la volan. Se stie ca motoarele electrice au avantajului unui cuplu mai mare, disponibil aproape linear, iar Leaf este favorizat si de greutatea proprie de mai putin de 1.6 tone.

Nissan Leaf a avut a infrunta 40 de concurenti pentru a castiga titlul de Automobil al Anului in Europa. Din cei 40 de pretendenti, doar 7 trecusera in finala, pe langa Leaf, Giulietta si Meriva aici facandu-si loc si Dacia Duster, Citroen C3/DS3, Ford C-Max/Grand C-Max si Volvo S60/V60.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!