Prima pagină  »  Ştiri  »  Lexus LX 570 invinge cea mai dificila competitie offroad din lume
29 NOIEMBRIE 2010, 11:19
2,155
0
Lexus LX 570 invinge cea mai dificila competitie offroad din lume – Baja 1000
De "Continent" SRL
0


Au trecut cativa ani buni din momentul in care am pasit in noul mileniu, insa in lume exista doar cateva competitii offroad cu adevarat populare si recunoscute la nivel international. Vorbim, desigur, despre legendarul raliu "Dakar", trofeul Camel-trophy (si urmasul sau G4 Challenge), competitia malayesiana Rainforest Challenge, cea din Australia, numita Outback Challenge, si neaparat Baja 1000 – competitie care se desfasoara in Mexic si care, conform expertilor, este cea mai dificila provocare pentru participanti si masinile lor. Insa anume in Baja 1000 a castigat echipa JTGrey Racing, cu pilotul Joe Bacal, la volanul lui Lexus LX 570, dupa cum ne anunta importatorul oficial Lexus in Moldova, compania "Continent" SRL.

"Pe traseu, toti concurentii au avut a infrunta situatii in care bolizii de fier s-au defectat, cu probleme tehnice mai mult sau mai putin grave, inclusiv si noi. Stiam ca putem castigat doar daca ajungem la linia de final. Noi insa am avut noroc, automobilul nostru nu ne-a creat mari probleme tehnice, si am ajuns primii la linia de final. Acum suntem foarte obositi si infometati. Insa am castigat, si asta e o adevarata minune!", declara la sfarsitul competiei Joe Bacal.

Primul sezon al echipei JTGrey, la bordul lui Lexus LX 570 a fost unul plin de succes: patru locuri de frunte in diverse curse si victoria in una din cele mai dificile curse offroad din lume, SCORE Baja 1000.

Pilotul Joe Bacal testeaza noile anvelope instalate pe bolidul sau offrod - Lexus LX 570.


Ce inseamna Baja 1000?

Peninsula Baja, situata in Vestul Mexicului, este cea care a dat si denumirea cursei. Aceasta porneste, practic, de la hotarul cu SUA si se intinde pe circa 1500 km.

SCORE International – este o companie care organizeaza o multime de curse offroad si de desert in SUA si Mexic si prezinta Baja 1000 drept esenta a tot ceea ce poate insemna offroad. Si, deoarece traseul este modificat in fiecare an, de multe ori lungimea trece de 1000 mile (1600 km). In acest an, spre exemplu, Baja 1000 a insemnat 1013 mile (1630 km) in offroad cu adevarat dur.

O caracteristica unica a cursei Baja 1000 este diversitatea vehiculelor carora le este permisa participarea. Aici sunt include 26 de clase profesioniste si 5 clase de amatori! Deci, in cursa participa de la vehicule de tip buggy, cu 750 CP sub capota, si curse de aproape un metru a suspensiilor, pana la pick-up-uri de serie, motociclete si ATV-uri.

Filosofia Baja 1000 este simpla – sa rulezi cat mai rapid, fara a-ti defecta bolidul. Da, si, desigur, sa ramai in viata...

Importator oficial Lexus in Republica Moldova:
"Continent" SRL
Lexus Continent: str. Arborilor, 17/1, Chisinau,
Viaduct "Centru-Botanica", Showroom Toyota
Telefon: 791-477, 791-466, 791-455
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!