Prima pagină  »  Ştiri  »  Toyota va aduce la Detroit trei versiuni noi de Prius
28 DECEMBRIE 2010, 15:37
1,763
0
Toyota va aduce la Detroit trei versiuni noi de Prius
De Centrul Toyota Chisinau "Continent"
0
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
Distribuitorul oficial Toyota in Moldova, Centrul Toyota Chisinau “Continent”, anunta ca in luna ianuarie 2011, la Salonul Auto de la Detroit, la standul Toyota vor fi expuse patru modele cu numele de Prius: un hatchback, debutul caruia a avut loc inca acum un an, versiunea sa cu capacitatea de a fi reincarcata de la priza, un van compact si un nou concept.

Dupa cum se anuntase anterior, 500 de exemplare ale lui Prius Plug-in trec in prezent o serie de teste in SUA, Europa si Japonia. Aceasta versiune a lui Prius dispune de un sistem de propulsie identic cu cel al unui Prius standard, unica diferenta fiind data de capacitatea de stocare a bateriilor si tipul acestora (Lithium-Ion in locul celor Ni-MH). In regim de propulsie pur electrica, un astfel de automobil poate parcurge pana la 20 km, dezvoltand o viteza de pana la 96 km/h. Bateriile au nevoie de cca trei ore pentru incarcare la o retea de 110 V sau 90 minute de la o retea de 220 V.

Productia de serie a acestui model va incepe pe parcursul anului viitor.

Van-ul compact, care urmeaza a fi prezentat, va avea la baza o platforma alungita cu 300 mm a actualului Prius si va primi 3 randuri de scaune, cu 7 locuri. Un nou teaser al acestui model a fost publicat chiar cateva zile in urma, iar o alta serie de schite au fost facute publice inca in luna noiembrie, odata cu aniversarea a un deceniu de la aparitia hibridului Toyota Prius in SUA.

Dupa informatiile preliminare, sistemul de propulsie hibrida al “marelui” Prius nu se va deosebi de cel al actualului Prius. In acelasi timp, nu este exclusa nici inlocuirea bateriilor actuale cu unele noi, de tip Lithium-Ion.

Informatiile despre noul concept, care isi va face aparitia la Detroit, insa, sunt deocamdata un mister total.

Amintim ca, in concordanta cu planul Toyota, catre sfarsitul anului 2012 producatorul japonez planifica sa lanseze sase noi modele cu propulsie hibrida sau electrica, modele care vor fi disponibile initial doar pe piata SUA.

Va amintim ca, in Republica Moldova, hibridul Toyota Prius a primit de curand distinctia “Noutatea anului”, impresionand printr-un consum record de mic, de 3.9 litri/100 km, prin posibilitatea de rulare in regim pur electric, cu o viteza de pana la 45 km/h, precum si prin cel mai mic nivel al emisiilor de CO2: doar 89 g/km.

Dealer Oficial Toyota in Republica Moldova:
Centrul Toyota Chisinau "Continent"
Showroom Toyota: str. Arborilor, 17/1, Chisinau
Telefon: 791-477, 791-466, 791-455
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!