Prima pagină  »  Ştiri  »  Fiat Freemont, clona europeana a lui Dodge Journey
26 IANUARIE 2011, 10:50
2,205
0
Fiat Freemont, clona europeana a lui Dodge Journey
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Parteneriatul celor de Fiat cu grupul Chrysler da primele roade si pe teritoriul Europei. Fiat dezvaluie un nou model in gama sa – Freemont – care este, de fapt, o clona europeana a lui Dodge Journey, model existent de cativa ani buni in gama Dodge.

Fiat isi completeaza astfel gama cu un van spatios, care va avea trei randuri de scaune, si va putea oferi o versatilitate sporita familiilor. Un avantaj in acest sens este si deschiderea usilor la 90 de grade, fapt care usureaza cu mult accesul in interior. In acelasi timp, cu scaunele rabatate, portbagajul poate atinge pana la 1461 litri volum.

Ca si Dodge Journey, noul Fiat Freemont va avea tractiune pe fata, insa sub capota lista de motorizari se va distinge de cea a modelului american. Doar motorul de 3.5 litri V6 pe benzina provine de la Chrysler, restul propulsoarelor fiind de origine Fiat. Aici se vor regasi doua variatii ale motorului diesel de 2.0 litri MultiJet, de 140 CP si 170 CP, ambele cuplate la o transmisie manuala, tot de origine Fiat. Motorizarea 3.5 V6 va fi cuplata la o transmisie automata de provenienta Chrysler. Fiat promite pentru viitor si versiuni cu tractiune integrala.

Modelul va fi echipat cu 7 airbag-uri, sistem ABS si ESP, in dotare standard. Totusi, noul Fiat Freemont nu va fi asamblat in Europa, ci pe continentul Nord-American, sau, mai exact, in Mexic, la uzina grupului Chrysler din Toluca, la aceeasi uzina la care se asambleaza si Fiat 500 pentru piata SUA.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!