Prima pagină  »  Ştiri  »  Kia KV7 – conceptul cu usi zburatoare
14 IANUARIE 2011, 11:03
2,070
0
Kia KV7 – conceptul cu usi zburatoare
De Ilie Toma
0
Salonul Auto de la Detroit mai aduce o premiera indrazneata, de aceasta data de la Kia. Producatorul coreean prezinta conceptul unui van cu usi gullwing (exact, de tipul celor de pe SLS AMG), computer in interior si atmosfera in stil lounge la bord.

Conceptul poarta numele de KV7 si a fost desenat de divizia americana de design Kia. Modelul dezvolta filosofia inceputa de Kia Soul acum doi ani, vorbind intr-o limba de design sofisticat, aerat si indraznet. “Toti sunt disperati sa ataseze calificativul “sportiv” pentru van-urile pe care le lanseaza, desi van-urile, in mare masura, raman a fi niste cutii pe roti” – declara Tom Kearns, Sef de Design Kia California. “Noi am avut o abordare mult mai onesta, construind o masina care se mandrese de faptul ca este o cutie, facand uz la maxim de avantajele pe care aceasta forma a caroseriei ni le poate oferi”, mai adauga reprezentantul Kia.

Odata deschise usile, acestea ofera acces imediat catre interior, datorita lipsei montantilor centrali clasici. Si aici, in interior, KV7 nu s-a vrut doar un mod de transportare a copiilor si obiectelor din punctul A in punctul B. Kia tineste mai degraba spre o categorie mai neobisnuita de clienti, ocupati cu organizarea permanenta a tot felul de calatorii, intalniri de prieteni, si care pun mare pret pe posibilitatea de a experimenta aceste aventuri in grup. Din aceste considerente, habitaclul lui KV7 aduce mai degraba a un cocktail-bar decat a interior de minivan. Si Kia numeste intr-adevar partea din spate a lui KV7 drept zona “lounge”, in care cei de la bord vor putea savura momente de relaxare si comunicare in timpul calatoriilor. Pasagerii de aici au si o masa multifunctionala, care, in partea sa superioara, are si functia de computer “tabletop”, prin intermediul caruia cei de la bord isi vor putea conecta telefoanele si toate gadgeturile posibile. La bordul lui KV7 exista si WIFi, in cazul in care celor de aici li se face dor de vizita unor retele sociale…

Pana si cei absorbiti de lumea retelelor sociale au nevoie de un motor, insa, pentru a se deplasa, si Kia nu a uitat sa monteze si un astfel de utilaj arhaic sub capota noii sale cutii... Acolo se regaseste un motor turboaspirat pe benzina, de 2.0 litri, capabil sa livreze 285 CP, care este cuplat la o transmisie automata in 6 rapoarte.
GALERIE FOTO (17 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!