Prima pagină  »  Ştiri  »  Opel Ampera vine la Geneva in varianta de serie
22 FEBRUARIE 2011, 10:09
1,845
0
Opel Ampera vine la Geneva in varianta de serie
De Ilie Toma
0
Se intampla! Opel Ampera a ajuns si la forma definitivata, de versiune de serie, gata de productia in masa. Versiunea de productie a modelului isi va face debutul la Salonul Auto de la Geneva, urmand sa ajunga si in showroom-uri pe parcursul acestui an.

Este o aparitie predictibila, dupa ce si fratele “american” al modelului, Chevrolet Volt, a debutat la sfarsitul lunii noiembrie, pe piata din SUA. In Europa, Opel Ampera se lauda deja cu 1000 de rezervari acumulate, fapt care ar trebuie sa-i confere un start bun de cariera.

Sistemul de propulsie a lui Ampera prevede un motor electric, de 150 CP, care asigura propulsia pana la epuizarea bateriilor. Autonomia propulsiei pur electrice constituie intre 40 si 80 km. Ulterior, intra in functiune un motor cu ardere interna, care utilizeaza combustibilul traditional stocat in rezervor si poate asigura o miscare a masinii pentru alti 500 km. Desigur, teoretic, la exploatarea masinii in mediul urban, motorul pe benzina ar urma sa functioneze foarte putin sau deloc, insa la distante lungi acest concept elimina dezavantul major al vehiculelor cu propulsie electice: timpul mare de incarcare a bateriilor.

Motorul electric al lui Opel Ampera livreaza si un cuplu demn, de 370 Nm, fiind capabil sa accelereze masina de la 0 la 100 km/h in aproximativ 9 secunde. Viteza maxima pe care o va putea atinge modelul ajunge la 161 km/h.

Totusi, pretul este unul destul de arzator, inca. Opel Ampera va avea un pret de 42,900 Euro, inclusiv setul de baterii.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!