Prima pagină  »  Ştiri  »  Alfa Romeo socheaza la Geneva cu un concept senzational
2 MARTIE 2011, 09:39
1,747
0
Alfa Romeo socheaza la Geneva cu un concept senzational
De Redactia PiataAuto.md, LIVE din Geneva
0
A fost o surpriza bine tinuta in secret de producatorul italian. Standul Alfa Romeo de aici, din Geneva, a socat audienta cu un concept care-ti taie respiratia: 4C Concept. Noul concept italian intruchipeaza formula clasica a unui coupe cu doua locuri: capota lunga, scaune pozitionate aproape de axul din spate, motor amplasat aproape central si desigur, tractiune pe rotile din spate!

Iar daca mai punem la socoteala si designul italian plin de pasiune, obtinem o masina absolut fenomenala. Vestea cea buna este ca 4C Concept este, tehnic vorbind, foarte aproape de o versiune de serie, preluand sistemul de tractiune pe spate de la fenomenalul 8C Competizione, precum si o multime de elemente constructive din aluminiu. In acelasi timp, deoarece vorbim de un coupe mai compact, sub capota se afla un propulsor de 1750 cm cubi, turboaspirat, care ofera o putere de peste 200 CP si este cuplat la noua transmisie cu dublu ambreiaj a italienilor, Alfa TCT. Desigur, nu putea lipsa selectorul controlului sasiului – DNA.

Alfa 4C Concept a fost creata cu mare grija la kilogramele in plus. De fapt, aplicarea pe larg a fibrei de carbon a permis inginerilor sa obtina o greutate finala totala de doar 850 kg. 40% din greutate este distribuita puntii fata si 60% puntii spate, fapt care ii asigura lui 4C o manevrabilitate naturala de invidiat. Alfa declara ca, la greutatea sa, fiecare cal-putere produs de motorul lui 4C va avea o sarcina in jurul a 4 kg, reusindu-se astfel sa se asigure o acceleratie de la 0 la 100 km/h de sub 5 secunde. Viteza maxima ar urma sa indice valori in jurul a 250 km/h.

Creatia prezentata la Geneva nu este o simpla demonstratie a creativitatii italiene. Ea se va transforma in model de serie in anul 2012.
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!