Prima pagină  »  Ştiri  »  Captur si R-Space – doua concepte senzationale Renault la Geneva
7 MARTIE 2011, 15:25
2,219
0
Captur si R-Space – doua concepte senzationale Renault la Geneva
De Redactia PiataAuto.md
0
Cand vine vorba de concepte care sa-ti taie respiratia, francezii sunt maestri. Standul Renault de la editia curenta a Salonului Auto de la Geneva abuna in forme emotionale si indraznete, intruchipate de noua concepte noi: Captur si R-Space.

Captur aduce aventura la Geneva, in forma unui crossover musculos, care adaposteste doar doua persoane la bord, dar care le ofera acestora o libertate de miscare de exceptie. Mai mult ca atat, plafonul executa din fibra de carbon al conceptului poate fi indepartat, transformandu-l, astfel, pe Captur, intr-un SUV decapotabil. Captur isi asuma, astfel, in mod simultan rolul a catorva tipuri de masini: de la coupe si SUV pana la decapotabila si masina urbana.

In interior, Captur abunda in fascicule fluoriscente de culoare oranj, vrand sa emane ospitalitate pentru cei de la bord intr-un stil urban modern.

Sub capota prototipului a fost montat un motor diesel de 1.6 litri, care livreaza 160 CP, in timp ce cuplul maxim ajunge la 380 Nm. Cuplat la o transmisie cu dublu ambreiaj, propulsorul promite un condus captivant cu emisii de CO2 de doar 99 g/km.

Pe de alta parte, R-Space aduce intruchiparea unei masini de familie cu caracter sportiv. Renault a avut intotdeauna o prezenta buna in segmentul MPV-urilor, iar acum pare sa-si faca publice intentiile de a imprima o noua conotatie acestui tip de automobile. R-Space este un monovolum de 4.25 metri lungime, cuvantele-cheie al caruia sunt simplitatea si caldura formelor. Dupa cum afirma Axel Breun, director de design pentru concepte la Renault, R-Space aduce impreuna calitati considerate drept opozante: familie, functionalitate, sportivitate si senzualitate. “Reusind sa imbinam aceste elemente, aducem un concept care sa raspunda dorintelor unei parti foarte mari a societatii moderne”, mai declara oficialul Renault.

Mai greu de observat din imaginile capturate de noi la Geneva (motiv pentru care am inclus in galerie si cateva imagini oficiale Renault) este plafonul absolut deosebit al conceptului, care porneste de la transparenta si se transforma treptat in unul opac. Asftel daca in fata cel de la volan este eroul, si toate sunt axate spre oferirea placerii de condus, inclusiv plafonul transparent, spatiul din spate este o zona de umbra, conceput de cei de la Renault ca spatiu de joaca pentru copii. Aici apar cu siguranta zeci de intrebari vizavi de securitatea celor de la bord, dar asta e magia unui concept – ca poate sa faca abstractie de reguli, pana in momentul in care se decide transformarea lui in model de serie.

Sub capota, Renault a instalat un propulsor pe benzina, in trei cilindri, de 900 cm cubi. Cuplat cu o transmisie cu dublu ambreiaj, propulsorul ofera performante comparabile cu cele ale unuia de 1.6 litri: 110 CP si 160 Nm. Cu parametrii tehnici actuali, R-Space, ar putea, teoretic, sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 11 secunde, atingand o viteza maxima de 200 km/h.
GALERIE FOTO (18 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!