Prima pagină  »  Ştiri  »  Cu Mercedesul la vanatoare: doi businessmani mongoli si-au comandat cate un
24 MARTIE 2011, 14:12
2,344
0
Cu Mercedesul la vanatoare: doi businessmani mongoli si-au comandat cate un Zetros trasnit
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
Ce te faci daca esti un businessman instarit mongol, iar mersul la vanatoare pe cal nu mai este de rangul tau? Ii contactezi pe cei de la Daimler si comanzi un vehicul de toata frumusetea, cu tractiune 6x6, cu baie, bucatarie si cinema in el!...

Asta au facut doi businessmani prieteni din capitala Mongoliei, Ulan-Bator. Unul din ei detine o fabrica de producere a berii, iar celalalt si-a facut avere din actiunile in cateva mine de carbune din tara sa. Ambii sunt pasionati de vanatoare, plecand adeseori in escapade de multe zile in muntii Altai la vanat vulturi sau lupi…

Acum, vor avea un mod de deplasare mult mai exclusivist, pentru ca cei de la Daimler le-au indeplinit poftele pana in cel mai mic detaliu, livrandu-le cate un Zetros pregatit conform celor mai trasnite mofturi ale celor doi businessmani.

Astfel, cele doua camioane sunt construite pe sasiu cu 3 axe, si toate cele 6 roti sunt motrice. Mai mult ca atat, pe fiecare din punti exista cate un diferential blocabil mecanic, fapt care ii garanteaza modelului capacitati de trecere greu de imaginat. Propulsia este asigurata de un motor diesel de 7.2 litri, cu 6 cilindri in linie, care dezvolta 326 CP si 1300 Nm.

Pe plafonul camioanelor a fost montat un sistem de suport si fixare a bagajelor, pe care cei doi mongoli il vor folosi, cel mai probabil, pentru depozitarea vanatului. Mai mult ca atat, in spatele dubitei exista si un mecanism actionat automatizat care ridica vanatul pe acoperis si il fixeaza acolo. Si deorece escapadele de vanatoare ajung in puncte indepartate de civilizatie, cele doua camioane au fost echipate cu cate doua rezervoare a cate 200 si 300 litri.

Pentru a face fata conditiilor deosebit de dure din stepele si muntii Mongoliei, inclusiv si in conditiile fluctuatiilor drastice de temperatura, cei de la Mercedes-Benz s-au asigurat ca interiorul dubitei este perfect izolat, pentru a mentine cat mai eficient o temperatura constanta. Iar toate elementele instalate aici iau in calcul vibratiile mari la care ar putea fi susus camionul, astfel incat sa isi pastreze durabilitatea pentru un timp indelungat.

Iar elementele de interior formeaza cea mai picanta parte a acestor camioane. Habitaclul dubitei este divizat in cateva zone cu functionalitati diferite. Prima din ele ar fi baia luxoasa, localizata in spate, care se poate mandri cu podea din marmura, cu incalzire. Alaturi de aceasta exista si o bucatarie larga, echipata cu plita electrica din material ceramic, cuptor cu microunde cu grila, frigider, bar si aparat de cafea. Aici exista, de asemenea, robineti cu apa calda si rece si o chiuveta. Bucataria dispune de un set de tacamuri pentru 8 persoane, care pot ospata simultan la bordul lui Zetros.

Nu se putea trece si fara un living-room luxos, iar cele doua Zetros ale businessmanilor mongolezi sunt capabile sa impresioneze si aici. Canapele luxoase de piele, un televizor de 46 de inch integrat in unul din pereti, un safeu pentru obiecte de valoare, si chiar si un safeu pentru armele de vanatoare – toate se regasesc aici. Vehiculele sunt echipate cu receptor de satelit, cu antena de satelit auto-reglabila, DVD/CD player, MP3 player si un sistem audio performant de marca Bose. Era sa uitam: exista si un modem WiFi…

Securitatea la bord a fost un principiu esential in proiectul personalizarii celor doua vehicule. Mercedes-Benz a echipat masinile cu cate un generator diesel independent, care asigura disponibilitatea electricitatii indiferent de timpul de stationare. Bateriile pot fi incarcate in mod standard, de la motorul masinii sau pe baza panourilor solare, instalate pe plafonul masinii. Tot echipamentul electric de la bord foloseste tensiune de 230 V.

Sistemul de aer conditionat este alimentat cu energie de la generatorul camionului si ofera posibilitatea ajustarii temperaturii pentru fiecare din odaile masinii. Exista de asemenea ventilatoare electrice in baie si bucatarie. Iar in living-room exista si un sistem de incalzire performant, care poate asigura o atmosfera calda chiar si in cele mai aprige geruri.

Doua sisteme separate asigura apa potabila si cea pentru folosirea in grupul sanitar, cu un volum total de 250 litri. Exista de asemenea un rezervor pentru deseuri, cu un volum de 100 litri. Cele doua Zetros mai dispun si de boilere cu un volum de 20 litri, care ii asigura pe cei de la bord cu dusuri proaspete ori de cate ori acestia poftesc.

La exterior, ambele offroadere de lux sunt aproape identice, cu exceptia faptului ca unul din ele mai dispune si de un sistem de fixare a unei motociclete cu patru roti. Dimensiunile acestora sunt impresionante: 10.70 metri lungime, 2.70 latime si 4.20 inaltime. Iar peretii masinii au o grosime de 50 mm, in timp ce podeaua masoara 100 mm grosime…
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!