Prima pagină  »  Ştiri  »  Ford Fiesta marchează 1 milion
16 MARTIE 2011, 13:22
1,774
0
Ford Fiesta marchează 1 milion
De Ilie Toma
1
Actuala generatie a lui Ford Fiesta atinge cifra de 1 milion de unitati vandute, la doar 28 de luni de la lansarea sa pe piata. Un sfert din vanzarile modelului revin Marii Britanii, unde Fiesta pare sa fie un succes absolut.

Cand a ajuns pentru prima data in showroom-urile Ford, in octombrie 2009, Fiesta si-a dorit sa revolutioneze formele si functionalitatile unei masini compacte si se pare ca acest lucru i-a reusit. In ianuarie 2009 Fiesta ajungea in Marea Britanie in topul celor mai vandute modele, punand la incercare succesul unui frate din gama – Ford Focus.

In prezent, Ford Fiesta este asamblat in doua locatii pe teritoriul Europei – in Cologne, Germania si in Valencia, Spania. Numele Fiesta reprezinta cel mai de succes automobil automobil compact vandut vreodata in europa, generatiile sale acumuland o cifra totala de peste 14 milioane de unitati comercializate, incepand cu primul Fiesta, lansat in 1976.

Este curios sa aruncam o privire si in statistica celor care devin cumparatorii unui Fiesta, statistica raportata la cea mai mare piata a modelului, Marea Britanie. Astfel, 70% din vanzari revin modelului cu 5 usi, in timp ce 30% sunt atribuite versiunii cu 3 usi. 74% din vanzari sunt motorizari medii sau mari. De asemenea, cea mai populara culoare este neagra, iar 76% din unitatile vandute au sub capota un propulsor pe benzina. Versiunile cu transmisie automata sunt in crestere si insumeaza acum 10% din totalul de vanzari ale lui Fiesta, iar cele mai populare dotari optionale, alese de proprietarii de Fiesta, sunt sistemul Voice Control, Bluetooth si USB, care se regasesc in aproximativ 42% din unitatile comercializate.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!