Prima pagină  »  Ştiri  »  Lamborghini Aventador, urmasul lui Murcielago, a debutat la Geneva
1 MARTIE 2011, 16:03
1,929
0
Lamborghini Aventador, urmasul lui Murcielago, a debutat la Geneva
De Redactia PiataAuto.md, LIVE din Geneva
0
Fanii marcii italiene au asteptat cu sufletul la gura acest moment. Sub “privirile” a mii de obiective foto, a fost descoperit urmasul legendarului Murcielago, cu un nume la fel de provocator: Aventador.

Iar noul model nu putea fi altfel decat senzational, mai ales ca acum cateva luni Lamborghini si-a anuntat o noua strategie. Producatorul italian spunea atunci ca nu mai are rost sa alerge dupa o viteza maxima tot mai mare, intr-o lume a supercarurilor care pot atinge oricum viteze mult mai mari decat cele aplicabile in conditii reale. Lamborghini declarase atunci ca se va concentra asupra acceleratiilor care sa-ti taie respiratia si a manevrabilitati nemaintalnite, iar cheia pentru aceste elemente se ascunde in reducerea considerabila a greutatii. Fibra de carbon va deveni atat de “banala” pe modelele Lamborghini, cum este plasticul intr-un Chevrolet Aveo...

Sa vedem totusi ce a adus taurul italian la Geneva... O constructie de tip monococ, din fibra de carbon. Intreaga celula a habitaclului, cu toata structura sa tubulara, constituie o singura piesa, cantarind doar 147 kg. Intregul “schelet” al masinii cantareste aproape 230 kg.

Aventador este un model extrem de lat, masurand 2.26 metri pe lateral. Asumandu-si rolul de varf de gama al marcii italiene, Aventador se lauda si cu o lungime generoasa de 4.78 metri, in schimb silueta extrem de dinamica i-a dictat o inaltime de doar 1.13 metri.

Sub capota noului supercar italian (de fapt, motorul este montat central) se ascunde un propulsor V12 de 6.5 litri. Lamborghini anunta ca a proiectat de la 0 noul motor, avand nevoie de o unitate de propulsie mai usoara si mai rapida decat cea de pe Murcielago, dar in acelasi timp cu un centru de greutate mai coborat. In rezultat, cele doua blocuri cilindrice, pozitionate la 60 grade, dezvolta o putere de 700 CP la 8250 rpm, iar cuplul maxim atinge 690 Nm la 5500 rpm. Lamborghini ramane fidel traditiilor si aplica in continuare reteta motoarelor aspirate natural, tubinele fiind inca ceva impropriu pentru supercarul italian.

Si acum, in final, partea cea mai picanta a lucrurilor: Lamborghini Aventador poate accelera de la 0 la 100 km/h in doar... 2.9 secunde, reusind sa atinga o viteza maxima de 350 km/h...
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!