Prima pagină  »  Ştiri  »  Mercedes-Benz G-Class, apreciat pentru durabilitatea sa de excepţie
25 MARTIE 2011, 16:39
1,851
0
Mercedes-Benz G-Class, apreciat pentru durabilitatea sa de excepţie
De Ilie Toma
0
Circa 120,000 de automobilisti europeni, cititori ai revistei "Autobild Allroad", orientata catre pasionatii de vehicule 4x4, si-au exprimat opiniile vizavi de cele mai bune automobile de teren.

In categoria "SUV-uri si automobile de teren de peste 60,000 Euro", mai mult de 37% dintre cititori au votat in favoarea lui Mercedes-Benz G-Class. Pozitia a 2-a in acest top a fost ocupata de GL-Class, cu 27% dintre voturi, asigurandu-i producatorului german un succes notabil. In total, cititorii si-au expus viziunea in 9 categorii, avand a alege intre 136 de modele. Modelele Mercedes-Benz si-au adjudecat locuri in top 3 la 7 dintre categorii.

Din 1979, anul in care a inceput productia lui G-Class, modelul a reusit sa adune un numar impresionat de distinctii. In prezent exista trei versiuni de caroserie – cu 3 usi, cu 5 usi si 3 usi Cabrio, iar clientii pot opta pentru una din cele doua motorizari: G350 BlueTEC si G500. Sub capota primei versiuni se ascunde un motor turbodiesel V6, care livreaza 210 CP si 560 Nm, in timp ce versiunea de top aduce un propulsor V8 pe benzina de 5.5 litri, care dezvolta 388 CP. Pentru amatorii de performanta extrema, exista si versiunea G 55 AMG, disponibila doar in caroserie cu 5 usi, care produce o putere imensa de 507 CP.

Modelul este asamblat la uzina Magna-Steyr din Graz, Austria, iar peste 55% din volumul de munca necesar asamblarii sale este inca executat manual.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!