Prima pagină  »  Ştiri  »  Noile Kia Picanto si Rio isi fac debutul la Geneva
8 MARTIE 2011, 09:02
2,665
0
Noile Kia Picanto si Rio isi fac debutul la Geneva
De Redactia PiataAuto.md
0
Kia vine la Geneva cu doua premiere deosebit de importante pentru piata europeana – modelele Picanto si Rio, cu care producatorul coreean isi marcheaza prezenta in doua segmente consistente de piata.

Picanto se vrea masinuta mica, de oras, dar maturizata ca forme si functionalitati. In Europa modelul va fi disponibil din start in versiune cu 3 si 5 usi, iar dimensiunile noii generatii au crescut, Picanto fiind astfel capabila sa ofere mai mult spatiu pentru pasageri si bagaje. Cu o silueta mult mai dinamica, noua Kia Picanto se lauda si cu un coeficient aerodinamice de exceptie pentru segmentul sau: doar 0.31.

Sub capota se va putea opta pentru unul din cele trei motoare disponibile pentru piata Europei: unul in patru cilindri, de 1248 cm cubi si 85 CP si doua motoare in 3 cilindri, de 998 cm cubi, care vor livra 69 CP si, respectiv, 82 CP. Versiunea de 82 CP va fi disponibila pe o mare parte din piete in varianta Bi-Fuel, care presupune si o instalatie de gaz LPG. Astfel, micuta Picanto va putea rula atat pe benzina, cat si pe gaz LPG, iar pentru a eficientiza acest proces, versiunea Bi-Fuel va veni echipata cu un rezervor LPG de 35 litri si un rezervor pe benzina de 10 litri.

Din start se poate deduce un cost de exploatare deosebit de avantajos pentru noua Picanto, insa, daca e sa ne aprofundam in detalii, lucrurile sunt si mai atractive. Toate motoarele lui Picanto fac parte din noua familie de propulsoare Kappa a celor de la Kia, iar acestea au cateva elemente in comun: timp variabil de operare a valvelor (CVVT), bloc cilindric din aluminiu, arcuri cu frictiune reduse pentru valve, care le asigura o viata indelungata, precum si existenta unui lant de transmisie in locul unei curele de transmisie, lant care nu trebuie inlocuit decat dupa cateva sute de mii de kilometri parcursi.

Pe de alta parte, Rio este la cea de-a patra generatie, si nu poate fi altfel decat complet maturizata. Din nou, vorbim despre un model a carui identitate a capatat mult mai multa emotie si stil, si care isi doreste sa imprime noi standarde in segmentul sau. Noul Rio este si el mai mare decat predecesorul sau, si va fi de asemenea disponibil in versiuni cu 3 si 5 usi.

In lista de motorizari se vor regasi doua motoare diesel si doua pe benzina. Cele pe benzina au patru cilindri si capacitati cilindrice de 1.25 si 1.4 litri, livrand puteri de 85 CP si, respectiv, 109 CP. Pentru diesel-uri, va fi disponibil un motor in trei cilindri, de 1.1 litri, capabil sa dezvolte 70 CP, si un altul de 1.4 litri si 90 CP, acesta din urma avand patru cilindri. Economia de combustibil e senzationala, mai ales incazul motorului de 1.1 litri diesel: acesta va indica un consum mixt de doar 3.2 litri/100 km!

Atat Picanto, cat si Rio, vor fi asamblate exclusiv in Korea de Sud.
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!