Prima pagină  »  Ştiri  »  Postasul electric: Ford comercializeaza primele exemplare de Transit Connect catre Posta
23 MARTIE 2011, 11:17
1,874
0
Postasul electric: Ford comercializeaza primele exemplare de Transit Connect catre Posta Norvegiana
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Propulsia electrica a automobilelor se infiltreaza cu pasi tot mai siguri in uzanta cotidiana. Ford a anuntat ieri ca noul sau model electric – Transit Connect Electric, prezentat acum cateva saptamani la Salonul Auto de la Geneva – si-a gasit deja primul cumparator. Posta Norvegiana va achizitiona o partida initiala de 20 de unitati, care isi vor primi in scurt timp rolul de postasi electrici.

Transit Connect Electric nu impresioneaza printr-o putere de sportcar: motorul sau electric livreaza doar 38 CP si este de provenienta Siemens. Insa, nu trebuie sa ne grabim a critica o putere atat de mica, pentru ca vorbim despre un motor electric, cuplul maxim al caruia este disponibil pe intreaga planja de turatii si astfel senzatia puterii este una diferita. In cazul lui Transit Connect Electric, cuplul maxim pe care il livreaza motorul constituie 158 Nm. Transit Connect Electric are o viteza maxima limitata la 120 km/h, iar energia stocata in baterii ii asigura modelului o autonomie de 130 km.

Ford Transit Connect Electric este primul model pur-electric al celor de la Ford, comercializat in Europa, dintr-o serie de 5 modele, pe care producatorul intentioneaza sa le lanseze pana in 2013. Urmatoarea lansare va fi Focus Electric, in 2012, urmat de C-MAX Hybrid si C-MAX plug-in hybrid, precum si un alt model, care este inca tinut in secret.

Este curios faptul ca Transit Connect electric si-a pastrat spatiul de incarcare de 3.8 metri cubi, putand transporta sarcini de 500 kg. Modelul a fost dezvoltat in special pentru operatorii de flote comerciale, care opereaza rute scurte, previzibile, cu multe stopuri si porniri. Posta Norvegiana este, astfel, cumparatorul perfect pentru acest model. Mai mult ca atat, automobilele cu un astfel de specific de exploatare se intorc, de obicei, la sfarsitul programului in acelasi punct, orar perfect pentru regimul de incarcare a bateriilor.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!