Prima pagină  »  Ştiri  »  Vertrek si B-MAX – doua concepte contrastante de la Ford
2 MARTIE 2011, 12:22
1,810
0
Vertrek si B-MAX – doua concepte contrastante de la Ford
De Redactia PiataAuto.md, LIVE din Geneva
0
Ford a venit foarte bine pregatit la Geneva, si a mai si organizat o diversiune de zile mari pentru jurnalisti. In dupa-amiaza zilei de 28 februarie, putea fi vazut un suport pe care scria Ford B-Max, si pe care statea, de fapt, un C-Max fara nici o inscriptie pe el. Foarte mult dintre jurnalisti s-au prins in “capcana” celor de la Ford, publicand materiale care anuntau un B-Max, cu imaginile unui model lansat de mult timp in gama Ford.

In fine, in ziua de 1 martie platforma cu inscriptia B-Max a fost ocupata de conceptul adevarat B-Max, care prefateaza un viitor model cu acelasi nume. Segmentul vanurilor compacte este unul in crestere in Europa, iar Ford nu putea sa nu faca uz de experienta sa pentru a ocupa si aceasta nisa.

Inspirat probabil de succesul lui Opel Meriva, si modul in care aceasta isi deschide usile, B-Maz a venit si el cu o reteta noua in aceasta directie. Usile pasagerilor din fata se deschid traditional, in timp ce cele din spate culiseaza cu tot cu montantii centrali, lasand un spatiu larg deschis de acces. S-ar putea ca acest concept inovativ sa nu fie pastrat pe varianta de productie, insa este cert ca Ford B-Max va impartasi platforma tehnica impreuna cu Fiesta.

Ford B-Max, in varianta sa conceptuala, este propulsat de noul motor turboaspirat Ford EcoBoost, in 3 cilindri, de 1.0 litri, care va fi echipat si cu sistem Start/Stop.

Si segmentul SUV-urilor compacte, de asemenea in crestere in Europa, este luat la vizor de Ford la aceasta editie a Salonului Auto de la Geneva. Designul kinetic Ford isi face aici simtita prezenta cum nu se poate mai bine, principalul scop al creatiei fiind de a se distinge puternic din multimea de SUV-uri de pe piata. Vertrek se inspira din actualul Ford Kuga, si aduce o prefata a unui succesor pentru Kuga, care va duce modelul Ford din acest segment la un nou nivel al calitatii si perceptiei.

Un eventual model de productie baza pe Vertrek este, insa, inca departe, la acest moment fiind forba mai mult de un studiu de design. Din aceste considerente, Ford nu specifica deocamdata nimic despre eventuale unitati de propulsie.

Totusi, Salonul de la Geneva inseamna pentru Ford si lansarea unui nou model de serie, iar asta ia forma de pick-up de dimensiuni largi. Poate suna mai putin obisnuit, insa vorbim de o premiera mondiala Ford, de un pick-up lansat pentru prima data anume in Europa si poarta numele de Ranger Wildtrak.

Cel mai probabil, noul model Ford va tinti in primul rand segmentul clientilor corporativi, intrand in concurenta directa cu Volkswagen Amarok, insa nu putem neglija si atractivitatea lui pentru amatorii de aventuri. Garda la sol masoara 230 mm, iar adancimea apei, prin care ar putea trece noul model, masoara 80 cm, fapt care il fac competitiv si in fata celor mai temute SUV-uri.

Noul Ford Ranger Wildtrak este proiectat si construit in Australia, regiunea geografica cu cea mai mare preferinta pentru pick-up-uri, insa are pregatite pentru Europa versiuni speciale, gata sa faca fata celor mai pretentiosi clienti europeni. Sub capota se regaseste un motor turbodiesel de 2.2 litri, care ofera un cuplu de 375 Nm si o forta de 150 CP. Pentru cei ce isi doresc mai mult putere, mai este disponibil un turbodiesel in 5 cilindri, de 3.2 litri 200 CP. Acesta din urma dezvolta 475 Nm.

Pick-up-ul la vi disponibil atat cu o transmisie manuala in 6 rapoarte, cat si cu una automata, cu acelasi numar de trepte. De asemenea, vor fi disponibile versiuni cu tractiune de doua roti sau integrala. Cele din urma vor putea decupla tractiunea 4x4 printr-un comutator electronic. Ford Ranger Wildtrak va mai fi disponibil si cu mai multe tipuri de cabina.

Noul model va fi echipat cu un sistem avansat ESP, si, desi noi teste EuroNCAP vor avea loc abia catre sfarsitul anului, Ford preconizeaza un rezultat excelent pentru noua sa lansare.
GALERIE FOTO (16 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!