Prima pagină  »  Ştiri  »  Volvo C30 Electric, testat in conditii arctice
29 MARTIE 2011, 11:08
2,037
0
Volvo C30 Electric, testat in conditii arctice
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
Dupa cum a si anuntat in momentul lansarii lui Volvo C30 Electric la Geneva, producatorul suedez a trecut la perioada de teste intense pentru hatchback-ul electric, supunandu-l unor conditii deosebit de dure, pentru a-i observa si testa tehnologia de propulsie electrica.

Volvo isi doreste ca C30 Electric sa poate indura exact aceleasi conditii ca orice alt model Volvo din gama, modelele producatorului suedez fiind renumite mai ales pentru rezistenta excelenta la conditii de temperaturi scazute.

Locatia aleasa pentru testele noului model electric Volvo este nordul Suediei, acolo unde temperaturile de -20 grade sunt o normalitate. Este curios faptul ca Volvo C30 Electric dispune de 3 sisteme de climatizare, toate cu functii distincte. Unul din ele asigura climatizarea interiorului pentru pasagerii de la bord, altul incalzeste sau raceste compartimentul bateriilor, iar cel de-al treilea foloseste un circuit lichid pentru a asigura temperatura corecta electromotorului. Si mai curios este faptul ca sistemul de climatizare a interiorului poate sa nu foloseasca energia electrica stocata in baterii, functionand pe baza de bioetanol, preluat dintr-un rezervor special al masinii, cu un volum de 14.5 litri. Totusi, atunci cand se doreste, climatizarea poate utiliza si electricitatea din bateriile masinii.

Dupa cum afirma cei de la Volvo, modul dublu de alimentare a sistemului de climatizare va oferi posibilitatea celei mai bune alegeri in functie de distanta care urmeaza a fi parcursa. Pe distante lungi, este preferabila utilizarea bioetanolului, pentru a pastra energia bateriilor doar pentru propulsie. In cazul distantelor scurte, soferul va putea seta sistemul de climatizare pentru ca acesta sa utilizeze energia electrica stocata in baterii.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!