Prima pagină  »  Ştiri  »  Chevrolet Volt şi Nissan Leaf primesc cele mai înalte distincţii pentru
28 APRILIE 2011, 07:29
2,359
0
Chevrolet Volt şi Nissan Leaf primesc cele mai înalte distincţii pentru siguranţă
De Ilie Toma
0
Daca mai există indoieli vizavi de siguranţa automobilelor electrice (sau aproape electrice, ca în cazul lui Volt), acestea sunt pe care să se evapore. Chevrolet Volt şi Nissan Leaf au înfruntat crash-testele Institutului de Securitate Rutieră din SUA (IIHS), un analog al EuroNCAP-ului de pe bătrânul continent, iar rezultatele sunt mai mult decât promiţătoare: ambele au primit distincţiile Top Safety Pick – cel mai înalt calificativ.

În primul rând, se demonstrează un lucru extrem de important pentru viitorul automobilelor electrice: constructorii folosesc aceleaşi tehnologii de proiectare a structurilor de siguranţă ca şi în cazul automobilelor convenţionale, iar poziţionarea seturilor de baterii între axe, în podeaua maşinii, este una sigură.

Atât Leaf, cât şi Volt, dispun în dotare standard de sistem ESP – un element deosebit de important pentru evitarea impactelor. Totuşi, în cazul unui accident iminent, ambele vehicule sunt programate să întrerupă complet alimentarea de la setul de baterii, astfel încât să fie minimizat orice risc de incendiu sau scurtcircuit.

Deşi , ca dimensiuni, Leaf şi Volt sunt catalogate în SUA drept automobile de clasă mică, greutatea lor o echivalează pe cea a automobilelor de clasă medie, din cauza seturilor de baterii. Astfel, dacă Leaf cântăreşte 1529 kg, iar Volt 1705 kg, un Nissan Altima, spre exemplu, cântăreşte 1451 kg, iar un Chevrolet Impala atinge 1624 kg, deşi ultimele sunt catalogate ca vehicule de clasă medie. Institutul american declară astfel, că deşi, de obicei, automobilele mai mari şi mai grele protejează mai bine ocupanţii de la bord, în cazul lui Volt şi Leaf greutatea mai mare le ajută să ofere o protecţie mult mai bună faţă de dimensiunile în care se încadrează.

Concluzia americanilor e una încurajatoare: şoferii cu grijă faţă de mediu pot fi liniştiţi: maşinile electrice sunt cel puţin la fel de sigure ca cele cu propulsie tradiţională şi pot fi achiziţionate fără grijă.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!