Prima pagină  »  Ştiri  »  Emisii la zero absolut: noul MINI pe două roţi
27 APRILIE 2011, 07:54
2,119
0
Emisii la zero absolut: noul MINI pe două roţi
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
Pana si automobilele electrice nu pot folosi expresia "zero absolut" pentru emisiile pe care le genereaza, preferand formula "emisii locale egale cu zero". Si asta pentru ca productia energiei pe care o stocheaza in baterii genereaza si ea emisii. MINI, insa, lanseaza un vehicul care nu aduce nici o dauna ecologiei, un vehicul pe doua roti.

Este vorba de o bicicleta, evident, conceputa pentru a putea fi pliata si amplasata in portbagajul oricarei masini, dar mai ales in cel al oricarui model MINI. Si cum MINI inseamna si un stil de viata nonconformist, detasat de tipare, producatorul sugereaza si cateva cai de utilizare placuta a noii biciclete MINI.

Aveti un automobil, desigur e preferabil sa fie un MINI, deschideti portbagajul, amplasati acolo noua bicicleta si va deplasati spre serviciu, care se afla, cel mai probabil, undeva in centrul aglomerat al orasului. Insa nu va fi nevoie sa cautati disperat un loc de parcare sau sa achitati taxe ecologice pentru accesul in centrul urban – puteti parca masina undeva intr-o zona mult mai aerata de trafic, in afara centrului, apoi scoateti bicicleta si circulati liber si sanatos pana la punctul de destinatie! Daca nu aveti o masina, dimensiunile bicicletei pliate se incadreaza in standardele general-acceptate de operatorii de transport public in orasele Europei pentru bagajul de mana, si deci nici aici nu veti fi nevoit sa achitati decat propriul bilet de calatorie, iar aproape de punctul de destinatie veti putea sa va continuati drumul pe doua roti. Desigur, cei cu adevarat pasionati de calatoriile pe bicicleta, pot traversa orice ruta doar "la bordul" acesteia.

MINI Folding Bike, pentru ca asta e numele bicicletei, este insa si o mostra de tehnologii moderne, utilizand componente de inalta calitate si un mecanism inteligent si durabil de pliere. Cadrul bicicletei este executat din aluminiu usor, iar greutatea totala nu trece de 11 kilograme. Transmisia bicicletei dispune de 8 trepte, iar rotile masoara 20 de inch. Ambele roti dispun de protectoare de noroi, care fac placute calatoriile chiar si pe timp ploios.

A fost anuntat si pretul pentru MINI Folding Bike. Aceasta va costa 499.00 Euro si va fi disponibila la dealerii MINI incepand cu luna august.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!