Prima pagină  »  Ştiri  »  Ford: germanii şi norvegienii preferă negrul, americanii argintiul. Care e culoarea
27 APRILIE 2011, 09:26
2,539
0
Ford: germanii şi norvegienii preferă negrul, americanii argintiul. Care e culoarea ta preferată pentru o maşină?
De Ilie Toma
0
Ford si-a studiat clientii la nivel global pentru a-si da seama ce-si doresc acestia, in functie de regiune, iar printre cele mai interesante aspecte ale studiului se numara cel al preferintelor culorilor. Astfel, desi gama Ford, dar si a multor alti producatori, abunda in nuante vii si intense, cumparatorii continua sa dea preferinta culorilor… monotone.

Conservatorismul cumparatorilor se face evidentiat mai ales in Europa, unde culori precum albul, negrul, argintiul si griul stau in fruntea topului. Ciudat, dar o singura tara din Europa iese din acest tipar: Cehia. Cumparatorii de aici prefera, in mod aproape inexplicabil, albastrul!

Peste ocean, in SUA, cumparatorii au preferinte similare, dar cu un mai mare accent pentru argintiu si gri. Cei din San Francisco sunt pasionati de culoarea alb, in timp ce bostonienii prefera negrul. Preferinte in afara tiparului general le au cumparatorii din Vestul Mijlociu, care prefera rosul, cei din Washington DC, cu preferinta pentru verde, si cei din Phoenix si Miami, care dau preferinta culorilor tropicale – auriu si oranj.

Specialistii Ford spun insa, ca pana si culorile banale pot crea efecte foarte diferite, in functie de tehnologiile care sunt folosite la crearea componentelor si la aplicarea vopselelor pe masina. Astfel, un luciu bine lucrat poate crea senzatia unei bune integritati, a unor forme fluide ale masinii, atragand astfel cumparatorul in showroom. Tehnologiile noi permit si aplicarea nuantelor mai intense, iar stratul protector al vopselei, bazat pe tehnologii moderne, permite pastrarea intensitatii culorii pentru o perioada aproape egala cu durata de viata a masinii.

Totusi, cei de la Ford sunt intelegatori cu clientii lor. Ei apreciaza ca preferintele pentru culorile mai sobre vin si din rationamentele de revanzare a masinilor, crezandu-se ca o culoare clasica se va vinde mai usor si la un pret mai bun. De asemenea, culorile foarte intense tind sa urmeze un tipar al modei, cu o popularitate schimbatoare de la an la an, iar cei care cumpara o masina noua se intreaba daca peste cativa ani culoarea aleasa va mai fi in trend.

Statisticile Ford mai dezvaluie lucruri curioase vizavi de preferintele de culori in functie de regiuni. Aftel, francezii si italienii sunt atrasi de nuantele de alb-cream, fapt care nu e o surpriza, daca e sa ne gandim la cultura lor de preparare a cafelelor. Irlandezii sunt impatimiti dupa argintiu, danezii dupa negru, iar belgienii sunt adepti ai culorii gri. Turcii sunt mai radicali – aproape 50 la suta din vehiculele comercializate aici fiind de culoare alba. Norvegienii, portughezii, germanii si rusii sunt adeptii culorii negre pentru masini, iar pe langa irlandezi, care prefera argintiul, aceeasi culoare este preferata si de cumparatorii din Romania, Finlanda, Polonia si Suedia.

Care este culoarea pe care o preferati Dvs. pentru o masina? Care credeti ca ar fi culoarea preferata a cumparatorilor din Moldova?
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!