Prima pagină  »  Ştiri  »  Îndrănzeţ şi radical: noul Citroen DS5
19 APRILIE 2011, 09:23
1,830
0
Îndrănzeţ şi radical: noul Citroen DS5
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Seara de ieri a cunoscut si premiera mondiala a noului Citroen DS5, in cadrul Salonului Auto de la Shanghai. Supriza, insa: nu vorbim despre un sedan asemanator cu C5, dar cu ceva mai multe elemente stilistice si ceva mai multa performanta, ci vorbim de un hatchback king-size cu aspiratii de Gran Turismo si coupe, asa cum doar francezii pot concepe un model.

Noul model a fost inspirat din conceptul C-SportLounge, iar designul sau, atat cel exterior, cat si cel interior, poate fi definit in primul rand ca extrem de indraznet futuristic. Si totusi, avem in fata un model de serie, care va putea ajunge in garajul oricui il place si ii poate achita nota de plata.

Dimensiunile modelului ating 4.52 metri in lungime, si tocmai 1.85 metri latime, fapt care ii confera silueta unui bolid musculos, sigur de el pe asfalt, in orice viraj. Desi sugereaza o apropiere de conceptul Gran Turismelor si cel al coupe-ului, noul Citroen DS5 ofera totusi spatiu pentru cinci pasageri in habitaclul sau, iar portbagajul se dovedeste a fi destul de practic, masurand 465 litri in volum.

DS5 este si primul model de serie Citroen, care inglobeaza tehnologia de propulsie hibrida-diesel Hybrid4. Unitatea de propulsie a lui DS5 dezvolta 200 CP, fiind capabila si de tractiune pe patru roti (una din punti este pusa in miscare de propulsorul diesel si cea de-a doua de motorul electric). Cu tot potentialul de performanta, Citroen DS5 va indica un nivel al emisiilor CO2 de doar 99 g/km.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!