Prima pagină  »  Ştiri  »  Jaguar îşi prezintă gama actualizată la New York
26 APRILIE 2011, 09:05
2,409
0
Jaguar îşi prezintă gama actualizată la New York
De Ilie Toma
0
Jaguar si-a prezentat la Salonul Auto de la New York intreaga sa gama si asta deoarece aproape toate modelele producatorului britanic au primit modificari mai mici sau mai mari, menite sa le improspateze imaginea in fata potentialilor clienti.

In primul rand, Jaguar XF a primit un facelift mai vizibil, partea sa frontala si cea laterala capatand un nou aspect, mult mai apropiat de cel al modelului de top – XJ. Versiunea de performanta extrema a acestuia – XFR – a devenit si ea mutl mai agresiva si expresiva.

Sub capota lui XF si-a facut loc si un nou propulsor turbodiesel in patru cilindri, de 2.2 litri, dotat cu sistem Start/Stop – o premiera si el pentru Jaguar. Noul motor dezvolta o putere de 190 CP si un cuplu maxim de 450 Nm, fiind cuplat la o transmisie automata in 8 rapoarte, de provenienta ZF. Propulsorul diesel in patru cilindri il va inlocui pe cel V6 de 2.7 litri, montat pana in prezent.

XK – modelul sport al celor de la Jaguar si-a etalat si el actualizarile la New York, desi acestea se cunosteau de ceva timp. In mare parte, XK a obtinut o parte frontala ceva mai dinamica si un interior revizuit. De asemenea, familia XK a primit o noua versiune sa de top – XKR-S, capabila sa atinga o viteza maxima de 300 km/h. Sub capota acesteia se ascunde motorul de 5.0 litri Supercharged, care dezvolta aici 550 CP, suficient pentru a accelera modelul in doar 4.2 secunde pana la prima suta.

Si XJ – varful de gama al celor de la Jaguar a primit cateva modificari, insa acestea sunt mult mai discrete. Marea noutate pentru XJ este aparitia unui pachet de confort pentru bancheta din spate, care le va acorda pasagerilor de acolo senzatia ca se afla intr-o adevarata limuzina. De asemenea, un alt pachet de optiuni, numit Executive Package, disponibil doar pentru versiunile cu ampatament marit, ofera functionalitati de comunicare a unui oficiu mobil.
GALERIE FOTO (29 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!