Prima pagină  »  Ştiri  »  Mercedes-Benz prezintă conceptul viitoarei generaţii A-Class! PiataAuto.md discută cu oficialii Mercedes-Benz
7 APRILIE 2011, 12:51
1,691
0
Mercedes-Benz prezintă conceptul viitoarei generaţii A-Class! PiataAuto.md discută cu oficialii Mercedes-Benz vizavi de noul concept
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
Mercedes-Benz anunta astazi ca va aduce la Salonul Auto de la Shanghai o creatie deosebit de importanta: Concept A-Class. Catre sfarsitul acestui an este asteptat debutul noii generatii A-Class, iar conceptul prefateaza elemente deosebit de interesante pentru viitorul model.

Designul este fascinant, fara indoiala, si pare sa aduca elemente din silueta lui CLS, mai ales in partea frontala. Grila este “punctata” cu o multime de elemente albe, pe fundal negru, iar stilul se regaseste si in designul jantelor.

Dincolo de design, este clar ca Mercedes-Benz pare sa renunte la arhitectura sandwich, prezenta pe generatia actuala A-Class. Conceptul aduce in continuare tractiune pe puntea din fata, iar motorul este instalat transversal sub capota. Propulsorul este unul nou, pe benzina, in patru cilindri, si livreaza 210 CP dintr-o cilindree de 2.0 litri, cu tubina. Se pare ca Mercedes-Benz va renunta si la transmisia Autotronic a actualei generatii, in locul acesteia fiind instalata o transmisie noua, cu dublu ambreiaj.

Desigur, nu putea lipsi toata suita noilor tehnologii, dezvoltate intre timp de cei de la Mercedes-Benz. A-Class Concept, si probabil si viitoarea generatie A-Class se va bucura de sistemul Collision Prevention Assist, care analizeaza situatia rutiera pe baza unui radar, atentionand vizual si acustic pe cel de la volan in cazul unor pericole, si pregatind sistemul de franare pentru opriri imediate.

In interior, designul se declara a fi inspirat din avioanele supersonice si aduce un sistem media modern si sofisticat.

Intrebam direct oficialii Mercedes-Benz: motoare si transmisii de Renault?

Lucrurile devin cu adevarat provocatoare, pentru ca Mercedes-Benz a anuntat anul trecut startul unei colaborari cu Renault, in vederea dezvoltarii motoarelor de cilindree mica, care s-ar putea regasi, in mod logic pe modele Smart si pe modelele compacte Mercedes-Benz. In mod firesc, ne-am intrebat daca noul motor 2.0 litri turbo de sub capota lui Concept A-Class si noua transmisie cu dublu ambreiaj nu sunt rezultatul acestei colaborari a producatorului german cu cei de la Renault.

I-am contactat acum cateva minute pe germanii de la Mercedes-Benz. La celalalt capat al liniei telefonice ne-a raspuns amabil domnul Frank Bracke, responsabil de Clasele A, B, C, E, CLS si CLK, precum si de gama Smart.

PiataAuto.md: Domnule Bracke, stirea de astazi ne-a provocat sa Va contactam direct pentru a Va pune cateva intrebari vizavi de Concept A-Class si implicit de viitoarea generatie A-Class. Informatiile oficiale publicate astazi de Mercedes-Benz par sa confirme faptul ca se renunta la constructia sandwich, prezenta pe generatia actuala. De ce s-a decis renuntarea la aceasta arhitectura?

Mercedes-Benz, Frank Bracke: Ei bine, podeaua viitorului model va fi intr-adevar mai coborata, iar asta ii confera o silueta mai dinamica si un centru de greutate mai jos. Totusi, conceptul viitoarei Clase A si viitoarei Clase B presupune si posibilitatea de a instala tot felul de elemente in partea inferioara a constructiei, fie ca vorbim de baterii, rezervoare de hidrogen sau rezervoare de gaz natural, cum este in cazul lui B-Class. Prin urmare, desi constructia difera, vom putea in continuare beneficia de avantajele spatiului din zona inferioara, datorita unei configurari inteligente.

PiataAuto.md: Motorul de 2.0 litri turbo, anuntat odata cu Concept A-Class, este rezultatul colaborarii Dvs. cu cei de la Renault?

Mercedes-Benz, Frank Bracke: Nu! Este un motor dezvoltat in totalitate de inginerii Mercedes-Benz. Chiar mi-as dori sa specificati acest lucru. Colaborarea Daimler cu Renault va avea materializari initial in gama smart, si poate ulterior se va extinde si asupra altor modele, insa acum, la acest moment, noile A-Class si B-Class vor debuta doar cu motoare Mercedes-Benz. Nu pot sa Va spun cu certitudine cum va arata lista de motorizari a lui A-Class sau B-Class peste 5 ani, spre exemplu, insa astazi, pentru noile generatii, pot spune cu certitudine ca toate motoarele ne vor apartine.

PiataAuto.md: Nu putem sa nu Va intrebam atunci si de noua transmisie cu dublu ambreiaj. Este si ea creatia inginerilor Mercedes-Benz?

Mercedes-Benz, Frank Bracke: Da, este o transmisie Mercedes-Benz! Cei de la Renault nu au nici o atributie aici! Catre sfarsitul acestui an, cand vor fi lansate noile A-Class si B-Class, sper ca Va veti convinge ca acestea vor reprezenta modele Mercedes-Benz veritabile, moderne, inalt tehnologizate, deosebit de performante si eficiente.

PiataAuto.md: Dle Bracke, Va multumim mult pentru detaliile oferite de Dvs., sunt informatii deosebit de pretioase pentru stirea pe care o pregatim.

***

Mai aveam pregatita o intrebare pentru Dl. Bracke, insa ea isi avea rostul doar in cazul in care ni se confirma utilizarea motoarelor Renault, si se referea la imaginea Mercedes-Benz in urma unor astfel de evolutii. Nu am putut insa sa nu remarc in tonul domnului Bracke inversunarea de a ma convinge ca noua creatie Mercedes-Benz nu are nimic in comun cu cei de la Renault si mandria potentialului inginerilor germani. Ar fi minunat ca sub capota modelelor Mercedes-Benz sa se regaseasca in continuare doar motoare Mercedes-Benz... Ar fi minunat ca deciziile strategice facute de conducerea Daimler sa tina cont de pasiunea celor fideli marcii, din interiorul echipei producatorului si din randurile publicului...
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!