Prima pagină  »  Ştiri  »  Nissan Leaf câştigă titlul de Maşină a Anului în lume
26 APRILIE 2011, 08:09
2,438
0
Nissan Leaf câştigă titlul de Maşină a Anului în lume
De Ilie Toma
0
Odata cu startul Salonului Auto de la New York, in mod traditional a fost desemnat si castigatorul titlului World Car of the Year. Acesta a devenit Nissan Leaf, intr-o batalie stransa cu modele ca BMW Seria 5 si Audi A8. Leaf fortifica astfel succesul obtinut pe continentul european, atunci cand a castigat titlul similar, si isi ajusteaza si imaginea de vehicul ecologic accesibil.

Juriul concursului l-a apreciat pe Leaf drept o poarta spre viitorul electric admirabil al automobilelor. Hatchback-ul cu 5 usi este primul vehicul de serie electric conceput anume pentru propulsia electrica, iar autonomia sa de peste 160 km il face practic pentru exploatarea cotidiana in conditii urbane. Nissan Leaf poate fi incarcat de la o priza domestica de 220-240V, proces care dureaza 8 ore. De asemenea, juriul a apreciat centrul de greutate coborat al masinii, care contribuie la lipsa inclinarilor laterale in viraje sau a efectelor de subvirare, fapt care il transforma intr-o masina cu comportament traditional, dar mult mai silentioasa.

Nissan a reusit sa isi asigure sprijinul programelor guvernamentale de subventii pentru automobilele electrice in peste 90 de tari, insa, chiar si asa, pe cele mai multe piete, pretul modelului oscileaza in jurul valorii de 30,000 euro. In prezent, Leaf este asamblat la uzina Oppama din Japonia, insa spre sfarsitul anului 2012 productia lui Leaf va lua startul si in SUA, dupa care si in Marea Britanie.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!