Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul Mercedes-Benz Actros, în versiune pentru curse lungi, va fi lansat
18 APRILIE 2011, 08:40
1,843
0
Noul Mercedes-Benz Actros, în versiune pentru curse lungi, va fi lansat în curând
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
Ultimele teste inainte de lansare sunt pe sfarsite, iar vanzarile noului Actros, destinat curselor de distante lungi, vor incepe in a doua jumatate a acestui an. Operatorii de transport si soferii de camioane pot astepta de la acesta mai multa profitabilitate, mai mult dinamism si mai mult confort, iar asta se datoreaza partial unei cabine noi, dar si unui sir de noi propulsoare de noua generatie.

Motoarele de sub cabina noului Actros fac poarte din "Noua Generatie" de propulsoare, prezentata de curand de cei de la Mercedes-Benz si vor fi construite in Manheim, Germania. Initial, acestea vor fi disponibile in patru clase de putere, de la 421 CP la 510 CP, si un cuplu maxim cuprins intre 2100 Nm si 2500 Nm. Datorita unui sistem de injectie ultra-modern, de tip X-Pulse, a recircularii gazelor de esapament, tratatea cazelor de esapament cu aditiv AdBlue, ca parte a tehnologiei BlueTec, si datorita instalarii unui filtru de particule, aceste motoare vor fi primele din Europa care se vor conforma deja standardelor Euro 6, care intra in vigoare abia in 2014. Comparativ cu Euro5, standardele Euro 6 prevad o reducere a emisiilor de NOx cu 80% si a particulelor cu 67%.

Ciclul de viata al camioanelor este mult mai lung decat cel al modelelor de autoturisme, iar noul Actros a fost testat pe parcursul ultimelor 7 ani in cele mai diverse regiuni de pe glob: in arsitele din Sierra Nevada, dar si in temperaturile extrem de reci a cercului polar nordic. Cei de la Mercedes-Benz declara ca noua generatie va adeveri in continuare prin fiabilitatea sa de exceptie sloganul de "camioane in care poti avea incredere", utilizat in prezent de producatorul german pentru gama sa de camioane. In Republica Moldova, in prezent, preturile de start pentru versiunea de baza din gama Actros pornesc de la 55,000 Euro.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!