Prima pagină  »  Ştiri  »  Toyota vinde Priusul cu numărul 1,000,000 în SUA
11 APRILIE 2011, 12:01
1,897
0
Toyota vinde Priusul cu numărul 1,000,000 în SUA
De Ilie Toma
0
Un milion de exemplare Prius – atat a vandut Toyota in SUA pana in prezent. In octombrie 2010, Prius inregistra 2 milioane de exemplare comercializate la nivel global, pentru ca acum sa inregistreze 1 milion doar in SUA, care este si cea mai importanta piata a modelului hibrid.

Lansat pentru prima data in 1997, si ajungand la cea de-a treia generatie, Toyota Prius a facut o adevarata revolutie in industria auto, aducand propulsia hibrida in productia de serie atunci cand nimeni nu credea ca un astfel de proiect poate fi viabil. Pana in prezent, numarul total de exemplare Toyota Prius, comercializate la nivel global a atins cifra de 2,100,000, dintre care 200,000 au fost vandute pe continentul european. In total, Toyota are la activ peste 3 milioane de vehicule cu propulsie hibrida comercializate.

Iar povestea merge mai departe. Anul trecut Toyota a lansat o versiune Plug-In a lui Prius, care se afla in prezent la o etapa de teste in exploatarea cotidiana pe un numar restans de exemplare. La Salonul Auto de la Los Angeles, iar ulterior si la cel de la Geneva, Toyota a lansat si un MPV pe baza lui Prius, numit Prius . In Europa vanzarile acestuia vor incepe in 2012, iar modelul va fi si primul van cu 7 locuri cu propulsie hibrida, comercializat pe continentul european.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!