Prima pagină  »  Ştiri  »  Sânge albastru: Lexus LS 600h L Landaulet
27 IUNIE 2011, 13:04
3,936
33
Sânge albastru: Lexus LS 600h L Landaulet
De Ilie Toma
2
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
Acum câteva luni, Lexus anunţa că modelul său LS 600h L a fost ales drept vehicul principal la nunta prinţului Albert de Monaco, nuntă care va avea loc la 2 iulie 2011. Lexus a omis însă să anunţe atunci că va produce un exemplar special, decapotabil, al limuzinei de lux...

„Landaulet” este o noţiune nouă pentru Lexus, însă foarte cunoscută printre reprezentanţii caselor regale sau cel puţin printre cei răsfăţaţi din plin de lux. Noţiunea prevede un tip de limuzină, a cărei locuri din spate dispun de plafon decapotabil, în timp ce locurile din faţă, acolo unde e locul şoferului, sunt, de obicei, acoperite.

Ei bine, exemplarul construit pentru prinţul de Monaco a respectat tradiţia luxului suprem şi vine cu plafon transparent, realizat din policarbonat. „Convertirea” a fost realizată de specialiştii în caroserie de la compania belgiană Carat Duchatelet, în strânsă colaborare cu inginerii Lexus, a cărui sediu european se află de asemenea în Belgia, la Bruxelles. A fost nevoie de peste 2,000 de ore de muncă pentru a finaliza automobilul exclusiv.

Cei de la Carat Duchatelet au o experienţă de peste 40 de ani în realizarea de automobile blindate, extinse sau la comandă specială pentru familii regale şi clienţi exclusivi în toată lumea. Chiar şi aşa, cei de la Lexus au vrut să se asigure că limuzina rezulată va avea aceleaşi caracteristici de siguranţă şi dinamică, pe de o parte, dar şi de calitate a materialelor de finisare a interiorului, pe de alta.

Orice automobil care este lipsit de plafon îşi pierde unul din elementele cruciale în asigurarea rigidităţii sale torsionale, iar asta înseamnă că elementele rămase – partea inferioară şi cea laterală – trebuiesc ranforsate, pentru a compensa această pierdere. În cazul unei limuzine precum Lexus LS 600h, ampatamentul foarte mare accentuează acest efect, iar inginerii Lexus au rezolvat dilema prin aplicarea unor structuri din kevlar şi fibra de carbon pe limuzina prinţului de Monaco.

Aceste elemente au fost „coapte” la propriu într-un cuptor special, iar instalarea lor alături de elementele de forţă deja existente ale modelului a necesitat îndepărtarea a peste 20,000 de piese şi componente de exterior şi interior. Reasamblarea a fost supravegheată din nou de inginerii Lexus, care au vrut să se asigure că aceasta va urma întocmai originalul.

Plafonul, realizat dintr-o singură bucată, a fost executat de o companie franceză specializată în astfel de componente, folosite de obicei pentru cabinele avioanelor şi elicopterelor. Este interesant şi faptul că plafonul este demontabil complet – acesta putând fi îndepărtat, lăsându-i, astfel, pe ocupanţii banchetei din spate, expuşi direct la aer liber. Totuşi, demontarea are loc manual – nu vorbim aici de vreun mecanism de pliere a plafonului, ci de o demontare pe bune a acestuia.

Propulsia hibridă a modelului şi nivelul său sesizabil mai mic al emisiilor CO2, în comparaţie cu concurenţii săi direcţi, au fost unele din principalele argumente pentru alegerea lui LS 600 h L ca maşină oficială a ceremoniei de căsătorie a prinţului de Monaco. După oficierea nunţii regale, maşina va fi expusă la renumitul Muzeu Oceanografic din Monaco, unde vizitatorii vor avea ocazia să o admire şi să îşi amintească de ocazia excepţională pentru care a fost construită.
 
COMENTARII (33)
BMWPower.MD
Chişinău
la 27 Iunie 2011 - 13:54
interesant de ce au ales Lexus, dintre atitea masini de lux...
2
3
Victor
Chişinău
la 27 Iunie 2011 - 14:59
Pentru bmwpower.md: "Propulsia hibridă a modelului şi nivelul său sesizabil mai mic al emisiilor CO2, în comparaţie cu concurenţii săi direcţi, au fost unele din principalele argumente pentru alegerea lui LS 600 h L ca maşină oficială a ceremoniei de căsătorie a prinţului de Monaco."
0
3
Igor
Chişinău
la 27 Iunie 2011 - 16:00
abia asta DA masina! Lexus power FTW!!!
0
2
Mihail
Chişinău
la 27 Iunie 2011 - 18:00
BMWPower.MD dute wai in ..... ca vnature esti .....
tormoz!

au ales lexus pentru ca au vrut ceva deosebit ! tehnologii supraavansate! ceva cu adevarat elegant si rafinat!!

au ales lexus pentru ca putini sunt ca el... au ales lexus pentru ca in 2011 infara de el altceva nai ce alege!!!!
2
4
Mihail
Chişinău
la 27 Iunie 2011 - 18:01
scuze pentru cei la care li se pare EXAGERAT comentu meu da e destinat pentru persoana cutare!
1
2
tot asela(mam intors)
Chişinău
la 27 Iunie 2011 - 19:41
)
0
0
tot asela(mam intors)
Chişinău
la 27 Iunie 2011 - 19:41
nui tery nui interesant
0
0
tot asela(mam intors)
Chişinău
la 27 Iunie 2011 - 19:42
el stie tat,si as spuie ca s classu ii mai cliovii )))))))))))))))))))),super automobil
0
3
tot asela(mam intors)
Chişinău
la 27 Iunie 2011 - 19:42
aces lexus
0
1
Amator
Chişinău
la 27 Iunie 2011 - 19:45
LS600h o masina ectraordinar de interesanta, cei drep lumea o cumpara nu pentru economie, da pentru un motor mai puternic
0
1
Amator
Chişinău
la 27 Iunie 2011 - 19:46
Nu ridicati tema care automobil e mai bun ca iarasi o sa ajungeti in situatie de cunflict si jignire
0
4
dima
Chişinău
la 27 Iunie 2011 - 20:13
fara acoperisul din sticla parca e pickup:)))
0
1
Mihail
Chişinău
la 27 Iunie 2011 - 20:50
apropo nu inteleg unde se duce acoperisu din stecla? .... se duce oare in jos (bagajnik) ..? !!
1
0
tot asela(mam intors)
Chişinău
la 27 Iunie 2011 - 21:33
Mihai ,eu tot asta nu inteleg,da e pahodu se scoate
1
0
Mihail
Chişinău
la 27 Iunie 2011 - 22:58
:) matinca ii de unica folosinta.. pentru asa oameni... il strika .. si palibomu nu le mai trebu..

nu tot sheala nu cred... ar sta prea urit ... parca sintem in anii 80...
eu credca e posibil sa se duca si in fata! daca nu uitam dupa inclinatie... ar fi exact ca parbrizul fata! si posibil sa fie asa.. ca in jos daca ne uitam cit e de lung teoretic ar ajunge in pamint..... ma duc sa caut pe youtube poate sluceaina gasesc...
va spun si voua dac seva.. :)
1
0
Mihail
Chişinău
la 27 Iunie 2011 - 23:06
nu nan gasit nika e secret tat mlea...! da totusi nis idei nam cum functioneaza stecla seia!!! da daca se scoate cum zisi tot asheala ap dalin chelea masai de tehnologii... :) dam a sa ne dusem la nunta si a sa vedem! eu ma stiu ghini cu persoana respectiva si a sa graesc sani dai sa fac un krug si chiar a sa probez .... chestia asta!!.....
xD
1
0
tot asela(mam intors)
Chişinău
la 28 Iunie 2011 - 00:43
eu dau 100 % ca se scoate,uite dupa dimensiuni si ai sa vezi ca nu are nici in urma sa mearga nici inainte,asa cred eu
0
0
Inovision
Ungheni, Moldova
la 28 Iunie 2011 - 01:39
Petru Mihai
''plafonul este demontabil complet – acesta putând fi îndepărtat, lăsându-i, astfel, pe ocupanţii banchetei din spate, expuşi direct la aer liber. Totuşi, demontarea are loc manual – nu vorbim aici de vreun mecanism de pliere a plafonului, ci de o demontare pe bune a acestuia'' Te uiti doar la poze da ? :D

0
2
GrandPremium
Chişinău
la 28 Iunie 2011 - 02:50
Shi totush Maybach Landaulet mai bine suna shi mai bine arata!!!
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 28 Iunie 2011 - 11:23
eu cred ca lexus e cu mult mai bun decit tractoarele de Mercedes si BMW lualear dradul plea...ma inerveaza acestea masini ...tractoare adevarate...consuma mult sh nik tolk din ele...mai bine un Lexus care intradevar merita acesta masina sa mearga pe drumudi....si parerea mea e ca Japonezii de mult au intrecut Germanii....
2
2
Mihail
Chişinău
la 28 Iunie 2011 - 12:41
GHITON eu sunt unul care gindeste ca tine dar in moldova cel mai mare % are un mentalitet diferit...(ramas in urma! ei fac comparatie in anul 2011 cu tehnicile din 80) cel mai bine e sa nu rasculam o turma de .... . :)
toti mercedes bmw... eu va dau un ex! in europa! unde bmw si mercedesu nui un VIS! da sutn masini de toate zilele!!! in mercedesuri de 50 mi euro! mergi si migrantii din africa (vnature sim vazut cu ochii mei) pe cind LEXUS,LEXUS e altceva... e RAR e diferit! se EVIDENTIZA!!!
da moldovenii cind vad dupa 100 de juguliuri un bmw li se pare cai raiu pe pamint da lumea care merge in ridn cu tehnologiile moderne! gindeste altfel!!!
1
1
BMWPower.MD
Chişinău
la 28 Iunie 2011 - 21:06
Mihai, un sfat prietenesc: evita-ma ca sa te evit, nu ti-am cerut parerea ta. Am intrebat de ce au ales Lexus, idiotule, pentru ca il folosesc DOAR pentru ceremonie, nu va mai fi utilizat, oare tu cel mai deosebit om din MD nu intelegi ca e o manevra de promo? L-au ales pentru emisii, scutiti-ma! Pentru o zi de plimbari au ales masina cu emisii mici, trebuiau sa ia un smart nu? Mai cenzureaza-ti limbajul, stiu ca vrei sa iesi in evidenta dar ajunge sa te lauzi atita cu incompetenta ta, sincer esti insuportabil. Cand am intrebat de ce au ales Lexus cand sunt atitea masini de lux, gandeste-te ca mai sunt si RR si Bentley si Aston Martin si Maybach, etc, mor cand vad cata cultura aveti in voi, v-ati obisnuit cu 3 debili care au plecat nu stiu pe unde in pielea goala si s-au intors tot prosti dar cu BMW si ii catalogati pe toti la fel. Mai pastrati-va pentru voi gandirea voastra iluminista de 2 lei. Atita timp cat te-am lasat in pace fa-mi o favoare, omite comentariile mele, dar daca tot vrei sa imi demonstrezi ca ai doar o ata in cap care iti tine urechile sa nu cada da-mi o cale de a te contacta.
2
1
Andrei
Ialoveni, Moldova
la 28 Iunie 2011 - 21:53
Da masina e buna tare. Dar printul nu se mai casatoreste l-a parasit iubita...
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 28 Iunie 2011 - 22:35
way BMWPower.MD cind am citit ca Aston Martin e masina de lux ap mai nu am cazut jos.....eu il sustin pe Mihai....BMW si mercedes is rahata adevarat....si apropo de Aston...acestea masini de lux care spui tu ap ele pe linga masinile in categoria de lux care face parte ap sunt cele mai rele si ele toate is scoase la printer seaman una cu alta si nustiu dece oare milionerii pu ii prea vad eu cu Aston si putini care se gindesc la ele....priviti lume in viitor si lasati tractoarele care consuma de la 12 litri in sus...acesta e sanatatrea noastra....
2
1
BMWPower.MD
Chişinău
la 28 Iunie 2011 - 22:56
GHITON, tu si Mihai, 2 b*hai, scuza-ma asta e rima. :) Am promis redactiei ca nu mai vb urit dar voi ma provocati si mi-e greu sa nu va raspund. De Aston Martin Rapide ai auzit? Sau daca tot vb de consum stiai ca Toyota Prius a consumat mai mult decit un M3 alergata pe circuit? Voi ca babele, auziti o "bes*ina" si ziceti ca e atac terorist. Nu sunteti informati deloc, asta o inteleg, nu toti au timp suficient sa citeasca dar nu macar nu mai stresati lumea cu concluziile ieftine. Tarile inalt industrializate polueaza cat ii tine stomacul si banii si ce vor dar tu te stresezi ca o iapa virgina ca un BMW sau MB consuma....
2
1
Mihail
Chişinău
la 28 Iunie 2011 - 23:37
BMWPower.MD ascundete... sunt de acord cu tine evitam ca sa te evit..! tu fratioare in primu comentariu ai jignit pe inconjurate numa nai zis pe deadreptu ....

si vopshe tu stii si insamna lux? pentru print? aston martin? we prietene.. tu iti dai sama ce vorbesti?
aici nu e forba de luxul pe care il ofera unui fanat de motoare puternice! aici e vorba de un lux cu totul aparte pentru print....
aici soferul e hernea aici cei din spate tre sa se simta regii....
1
1
BMWPower.MD
Chişinău
la 28 Iunie 2011 - 23:51
si Maybach in cazul asta pierde de la Lexus....
Nu am idee ce inseamna lux...imi spui tu? care e definitia?
0
1
tot asela(mam intors)
Chişinău
la 29 Iunie 2011 - 00:32
BMWPower.MD,nu lu ain serio sprosstiile copiilor,daca au ajuns sa spuie ca lexusu e mai luxos ca RR , Bentley , Aston Martin si Maybach,ap ii clar cu viata lor
1
2
G e o
Floreşti, Moldova
la 30 Iunie 2011 - 09:43
wai asheala kare tai intors si acesta care cu BMWPOwer,eu is deacord cu Mihai.....ian ea si mergi tu un drum de la Chisinau pina Bucuresti pe bancheta din spate la un Aton Martin si inapoi vina cu acest lexus si o sa imi spui in care nu tiai sucit coastele sh nu tiai dizbatut rinichii...uitete wai mai bine la foto la tractoru ashela de Aston Martin Rapide sh priveste cum sat lumea in urma...stau ca niste rime sucite......nai unde intinde picioarele calumea da uitete la Lexus tvaiu mati sh e si fa diferenta shap spune tu mie de lux la Astonul acela.....am impresia la la Aston prca esti in tank totul astupat dar la Lexus uite cit spatiu si cit de liber.....si apropo wai BMWPower...asta tu esti o iapa talka ai inteles?....sh daca ceva nu iti place iati tractoarele de BMW sh rupeo din ghete
1
1
Mihail
Chişinău
la 30 Iunie 2011 - 15:53
tot asheala.. pina la urma da sa facem o comparatie logica....
stim cu toii cines francezii? adica cea mai RAFINATA natie! si daca ei o ales lexus ap dutwe wai in pelea dorului :) ..
tas spune o vorba da mai bine tac... sinii RR we? sini bentley? trebea sa le aleaga numa pentru cas NEMTESTI si voi aveti la inima masinile nemtesti? cind a sa sie moldovenii oameni mai rafinati ca francezii atunci o sa ascult vorbele voastre...
Francezu nu bea din toate vinurile doar din cele calitate superioara ... francezu nu alege masini la intimplare.. RR,Bentley... el alege LEXUS calitate superioara....
0
2
G e o
Floreşti, Moldova
la 30 Iunie 2011 - 19:09
Bravo Mihai.....
0
0
BMWPower.MD
Chişinău
la 3 Iulie 2011 - 23:19
daca francezul maninca broscute asta nu inseamna ca e rafinat, mananca si tu o broasca sa vezi ce te rafinezi, iti faci si accent pe loc...lol

Ghiton...shadz ai...ghita ghita..."shede in P8la si sughita"

sorry nu puteam sa ma abtin, era inevitabil
1
0
Robert
Bucureşti, România
la 31 Mai 2012 - 00:27
Eu cred ca a facut o alegere excelenta,din punctul meu de vedere Lexus este o masina rafinata mult peste Bmw si restul,mai ales la fiabilitatea de care dispune.Printul nu alegea aceasta masina aiurea,a aleso pentru ca este o masina de statut,o masina eleganta,cu emisii scazute,si care nu polueaza mediul inconjurator,ca Maybach si restul iar sa nu uitam ca Lexus are cea mai avansata propulsie hybrid de la toyota,aparut de acum 15 ani.Asa ca cei care trancanesc aiurea,mai bine sa se urce intr-un Lexus prima data si apoi sa vorbeasca,si daca nu au ocazia de asa ceva mai bine sa plimbe oile ca acolo le e locul.Si nu mai comparati voi fumegatoarele de Maybach,Bmw si Aston Martin,cu Lexus iar in primul rand cei de la Aston Martin nici nu produk limuzine.Pentru cei care au ales aceasta marca ,stiu ca Lexus are un renume aparte,fata de restul,nu o sa vezi niciodata un fost proprietar de Lexus sa conduca un Bmw,un Mercedes,sau un Audi.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!