Prima pagină  »  Ştiri  »  Mercedes-Benz va asigura o bună parte din transportul public din Geneva
21 IULIE 2011, 15:50
2,514
7
Mercedes-Benz va asigura o bună parte din transportul public din Geneva
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
În această ştire vom vorbi despre o situaţie exemplară de gestionare a transportului public urban. Despre cea din Geneva, Elveţia, unde compania urbană responsabilă, Transports Publics Genevois (TPG), a decis să achiziţioneze 87 de autobuze noi. Alegerea elveţienilor: Mercedes-Benz Citaro.

Reţeaua rutelor de autobuz ale Genevei şi împrejurimilor ei măsoară un total de 305 km, iar compania TPG are un total de peste 1,700 de angajaţi şi operează cu 82 de tramvaie şi 320 de autobuze. Din cele 320 de autobuze din flotă, achiziţionate de-a lungul anilor, marea majoritate sunt... Mercedes-Benz.

Primele autobuze din noua comandă de 87 de autobuze vor fi livrate oraşului elveţian către luna septembrie a acestui an. Modelul ales este Citaro G, în versiune articulată, care are o lungime de 17.94 metri şi poate transporta până la 150 de pasageri la bord, fapt care îl face ideal pentru exploatarea pe rutele aglomerate, sau la ore de vârf. Autobuzul dispune de podea joasă şi patru intrări late, fără scări. Pentru persoanele cu mobilitate limitată, autobuzul dispune şi de 2 spaţii prevăzute pentru scaunele cu rotile. De asemenea, autobuzele vor fi echipate opţional şi cu sistem de supraveghere video.

Autobuzele sunt propulsate de motorul cu numele de cod OM 457, care dezvoltă 354 CP, iar emisiile acestuia se conformează standardelor Euro 5. Toate autobuzele sunt dotate cu siteme precum ABS, EBS (Electronic Brake System), ASR (Acceleration Skid Control), iar discurile de frână şi suspensia independentă pe puntea din faţă sunt standard.

Oferta celor de la Mercedes-Benz, înaintată oficialităţilor Genevei, nu a fost cu siguranţă cea mai accesibilă ca preţ. Totuşi, autorităţile Genevei au preferat să aleagă în continuare modelele Mercedes-Benz pentru transportul lor public, punând o mai mare prioritate pe factori precum calitatea de asamblare, logistica de deservire tehnică ulterioară, emisii CO2, confortul călătoriilor, dar şi imaginea oraşului. Pe când şi în oraşul nostru o astfel de abordare a transportului public?
COMENTARII (7)
Mihail
Chişinău
la 21 Iulie 2011 - 17:20
in asa transport public deo placere sa mergi da la noi...
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 21 Iulie 2011 - 19:33
Cind vor aduce si la noi asa autobuse si cind voi vedea si in troleurile noastre prize la fiece scaun? xD xD xD Nu prea cred in viitorul apropiat sa se realizeze si la noi...
0
1
Eugen
Frankfurt am Main, Germania
la 21 Iulie 2011 - 20:40
autobuzele date dispun de sistemul BlueTec. Rezervorul pentru NH3 are un volum de 64 litri. Iar pentru a face plinul cu motorina, costa 3500 euro :)

De la poza 4, imaginile sunt facut in Stuttgart :)
0
0
dima
Chişinău
la 21 Iulie 2011 - 22:47

biletul in transportul public costa de la 1.5 euro, in dependenta de traseu, iata cind vom plati si noi 20 lei pentru bilet, atunci vom avea asa transport public, iar pentru ai nostri 3 lei, inca e bun ce este!
0
1
Roman Greni
Chişinău
la 22 Iulie 2011 - 08:33
baieti :) vad ca piataauto.md a uitat de promisiunea de a face un test de benzina in austria,sau elvetia,sau pe luna... :) poate ii amintim?
0
0
Mihail
Chişinău
la 22 Iulie 2011 - 11:18
dima nui corect ce spui!!! europenii platesc 1 euro da au un salariu de cca 1500 euro!!! pe cind moldovenii platesc 3 lei si au in salariu cca de 2000 lei ! asa ca.... pretul transportului se pune dupa salariul din tara... in europa o piine costa 1-2 euro ! dap si tre si la noi sa coste 30 lei? la noi e alta viata alta rubla :)
si tarile in europa nu pune preturile dupa cit costa autobuzurile... da dupa norme incit omu sasi permita sa traiasca :)
0
1
BMWPower.MD
Chişinău
la 22 Iulie 2011 - 13:48
lasa ca filat ne baga degraba vreo acciza pentru produsele petroliere si creste biletul :)
0
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!