Prima pagină  »  Ştiri  »  THINK: după faliment, cumpărată de un miliardar rus
26 IULIE 2011, 12:02
2,294
3
THINK: după faliment, cumpărată de un miliardar rus
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
Compania norvegiană THINK, specializată în producţia maşinuţelor electrice de oraş, şi-a anunţat acum o săptămână falimentul. Însă nu a durat mult până când compania falimentară a atras atenţia unui investitor rus, care a şi cumpărat-o, cu promisiunea unei ascensiuni vertiginoase.

Boris Zingarevich este numele cumpărătorului rus, şi acesta este deja un nume recunoscut în domeniul investiţiilor în tehnologii. Împreună cu fratele său geamăn Mihail, acesta s-a născut în 1959 şi tot împreună cu fratele său a absolvit Institutul Tehnologic din Sankt-Petersburg. Se pare că şi carierele celor doi gemeni decurg în apropierea unuia de celuilalt – ambii deţin cel mai influent holding de gestiune a proprietăţilor forestiere şi producţie a hârtiei din Rusia – „Ilim Pall”. Din 2002, Boris Zingarevich este cunoscut şi ca investitor principal în unul din cei mai mari producători de baterii lithium-ion din SUA – Ener1 Inc., iar investiţiile lui în domeniul noilor tehnologii au continuat ulterior într-o serie de alte ţări.

„Adjudecându-şi renumele unuia din cei mai marcanţi producători de automobile electrice, THINK merită să-şi continuie dezvoltarea şi să joace un rol tot mai important în revoluţia globală a mobilităţii electrice” – declară Boris Zingarevich. Se pare că Zingarevich şi-a găsit şi un nou client pentru compania sa producătoare de baterii electrice, întrucât declară din start că THINK va avea o strânsă colaborare cu Ener1, în efortul de a-şi creşte competitivitatea pe piaţa internaţională.

După achiziţia THINK de către investitorul rus, vor mai urma o serie de reorganizări în cadrul companiei, urmând ca în primul trimestru al anului viitor să reînceapă şi producţia propriu-zisă a automobilelor. Producţia va demara cu o versiune revizuită a modelului THINK City, care se laudă, în prezent, cu o autonomie de 160 km la o încărcare completă a bateriei.
COMENTARII (3)
Constantin-Padure.com
Piatra Neamţ, România
la 26 Iulie 2011 - 17:50
Mi se pare logica aceasta miscare a afaceristului rus. Compania ce o conduce, Ener1 ca si producatoare de baterii avea nevoie de aceasta bula de oxigen.Acolo unde se afla 'cartierul general' al companiei, in SUA, masilie electrice nu sunt foarte, foarte populare. In ultimile luni pretul actiunilor la bursa au inceput sa scada vertiginos dar odata cu anuntul noii achizitii s-a simtit o crestere serioasa. Eu unul, sunt increzator in viitorul ECO indiferect ca este electric sau altul...
0
2
Mihail
Chişinău
la 26 Iulie 2011 - 19:18
Constantin-Padure.com mai ales cu criza asta din SUA toti o sa puna tankurile cu motoare de la 4.0 in sus deoparte si o sa treaca la econom!!! o sa inveti si ii sa economisasca ;)
0
2
dima
Chişinău
la 26 Iulie 2011 - 21:42
el fiind cel mai influent holding de gestiune a proprietăţilor forestiere şi producţie a hârtiei din Rusia – „Ilim Pall”, in doua cuvinte taie padurile in stinga sin dreapta, ma bucura faptul ca se gindeste la surse naturale de energie, de obicei acei care vind petrol,lemn,carbune etc etc bateriile solare le sunt dusmani, la el e invers, precis ca nui rus ci evreu.
0
2
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!