Prima pagină  »  Ştiri  »  Saab nu va participa la Salonul Auto de la Frankfurt din
17 AUGUST 2011, 09:10
2,531
3
Saab nu va participa la Salonul Auto de la Frankfurt din cauza problemelor financiare
De Ilie Toma
4
GALERIE FOTO (35 IMAGINI)
La Geneva, astă-primăvară, Saab venea cu conceptul PhoeniX, transmiţând un mesaj clar: marca suedeză va renaşte din propria-i cenuşă. Doar că realitatea e mult prea dură, şi cei de la Saab nu-şi pot plăti în prezent furnizorii şi salariaţii, iar producţia este sistată de câteva luni bune...

În astfel de condiţii, şefii Saab au fost nevoiţi să anunţe că nu pot participa la Salonul Auto de la Frankfurt, chiar dacă menţionează că prezenţa mărcii suedeze la acest important eveniment este una necesară. „În aceste condiţii dure cu care ne confruntăm, participarea noastră la Salonul Auto de la Frankfurt nu ar fi cea mai raţională utilizare a resurselor limitate de care dispunem”, menţionează cei de la Saab.

În 2009, marca Saab a fost vândută de General Motors către Spyker Cars, o companie suedeză specializată în producţia de automobile exclusiviste. Totuşi, toată gama curentă Saab este construită pe platforme comune cu alte modele General Motors, iar asta înseamnă că noii proprietari Saab sunt aproape obligaţi să achiziţioneze componente de la aceiaşi furnizori. Din cauza restanţelor mari către aceştia, dar şi din cauza unor presiuni din partea General Motors, producţia la uzina sa din Trollhatten a fost sistată în repetate rânduri, zădărnicind succesul de care păreau că se bucură noile modele Saab 9-5, dar şi noul crossover al mărcii – 9-4X. Ultima sistare a producţiei a avut loc în luna martie, iar în luna iulie Saab anunţa că nu şi-a mai onorat nici obligaţiile salariale către angajaţii săi. În prezent, după cum anunţă oficialii Saab, compania încearcă din răsputeri să atragă fonduri care i-are permite repornirea producţiei şi readucerea la viaţă a mărcii.
COMENTARII (3)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 17 August 2011 - 13:16
Pacat, ca au ce prezenta....
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 17 August 2011 - 14:18
mda.imi pare tare rau c anu participa,au niste modele superbe. Mi-a placut tare tare mult desingul la a 2 marca,cu acel verde. dar si la prima e frumos ca nu sunt poze la salonul masinii dar oricum de departe am observat.
0
0
Mihail
Chişinău
la 20 August 2011 - 23:45
imi pare rau pentru saab ... sunt creativi .... da la moment piata auto e atit de plina si atit de dificila incit e greu sa supravietuesti ....
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!