Prima pagină  »  Ştiri  »  FRANKFURT LIVE: Kia: GT Concept, Rio 3 uşi şi Soul facelift
14 SEPTEMBRIE 2011, 10:02
2,619
2
FRANKFURT LIVE: Kia: GT Concept, Rio 3 uşi şi Soul facelift
De Redacţia PiataAuto.md, LIVE din Frankfurt
1
GALERIE FOTO (20 IMAGINI)
Kia dezvăluie la Frankfurt unul din cele mai fascinante concepte ale ultimilor ani. Acesta îmbracă forma unui sedan şi vine cu un design care să-ţi taie respiraţia.

GT Concept anunţă şi o evoluţie a limbajului de design Kia, care şi-a găsit de câţiva ani o identitate proprie, distinctă în lumea auto. În ultimii ani, modelele Kia s-au bucurat şi de premii importante în acest segment, cele mai elocvente fiind distincţiile red dot award.

Este o premieră pentru Kia şi arhitectura tehnică a noului sedan, care vine cu tracţiune pe spate. Acest fapt a permis şi împingerea roţilor fată la maxim spre partea frontală a maşinii, adăugând un plus de stil, dar şi contribuind la o mai bună echilibrare a maselor între axe.

Sub capota lui Kia GT Concept a fost instalat un propulsor V6 turboaspirat, pe benzină, de 3.3 litri. Acesta dezvoltă 395 CP şi 534 Nm, valori care îl apropie de performanţele sedanurilor de lux veritabile. Puterea este transferată roţilor din spate printr-o transmisie automată în 8 rapoarte.

Uşile din faţă şi cele din spate au o deschidere simetrică una faţă de cealaltă, asemeni modelelor Rolls-Royce, iar montanţii centrali lipsesc cu desăvârşire, lăsând spaţiu pentru un acces facil în interior.

Pe lângă fascinantul concept, Kia aduce la Frankfurt şi versiunea cu 3 uşi a noului Rio, pentru care Kia mizează la o cotă de 20-25% din totalul de vânzări ale familiei Rio.

De asemenea, Kia Soul a trecut printr-un facelift şi a venit la Frankfurt în formă împrospătată, cu blocuri optice faţă şi spate cu LED-uri încorporate. Şi grila frontală a fost uşor modificată, la fel ca şi mânerele uşilor – toate pentru a-i da lui Soul un profil ceva mai dinamic. Şi în interior s-au realizat uşoare modificări, însă partea tehnică a primit actualizări ceva mai esenţiale. Sub capota lui Soul şi-a făcut loc un nou propulsor pe benzină, de 1.6 litri şi 140 CP, iar cei care aleg transmisia automată vor beneficia de una nouă, în 6 rapoarte.
COMENTARII (2)
Mihail
Chişinău
la 14 Septembrie 2011 - 16:02
[]cu citiva ani in urma kia abia desi tiriia rotile din urma dar acum concureaza umar la umar cu greii lumii !
prin asta tre sa intelegem ca niciodata nui tirziu sa deschizi ochii si sa te apuci de treaba :(...
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 16 Septembrie 2011 - 18:45
GT Concept arata bine.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!