Prima pagină  »  Ştiri  »  FRANKFURT LIVE Triada germană: Mercedes-Benz aduce 6 premiere la Frankfurt
15 SEPTEMBRIE 2011, 05:35
3,267
5
FRANKFURT LIVE Triada germană: Mercedes-Benz aduce 6 premiere la Frankfurt
De Redacţia PiataAuto.md, LIVE din Frankfurt
8
Dacă eşti câtuşi de puţin fan Mercedes-Benz, atunci standul mărcii germane de la Salonul Auto de la Frankfurt te va lăsa fără cuvinte. Trei etaje, o arhitectură de excepţie şi un întreg pavilion ocupat – asta înseamnă Mercedes-Benz la Frankfurt.

F 125! - o viziune a Clasei S de mâine

Mercedes-Benz a ţinut în secret cea mai fascinantă creaţie a sa, pregătită pentru Frankfurt. Este vorba de conceptul unui sedan somptuos, care are două roluri deosebit de importante. Pe de o parte, aduce un omagiu celor 125 de ani aniversaţi de Mercedes-Benz, pe de alta – aduce o primă viziune asupra viitoarei generaţii a Clasei S.

Cu patru locuri la interior, conceptul vine să sublinieze şi potenţialul hidrogenului ca tehnologie de propulsie a viitorului. Conceptul este echipat cu patru motoare eletrice, încadrate în apropierea imediată a roţilor, iar electricitatea este generată constant pe baza hidrogenului stocat în rezervoare, după un principiu similar tehnologiei F-CELL. Astfel, F 125! ar putea avea o autonomie de 1,000 de kilometri, toţi parcurşi cu zero emisii.

Noua generaţie a Clasei B

Mercedes-Benz şi-a ascuţit suliţa pentru segmentul compact, odată cu lansarea noii generaţii a Clasei B. Cu o siluetă mai dinamică şi un centru de greutate mai coborât, cu un interior mult mai luxos şi un confort sporit, noul B-Class vine să cucerească publicul care ţinteşte spre un automobil de clasă compactă ca şi dimensiune, dar premium ca şi senzaţie.

Clasa B se poate mândri că îşi merită pe deplin titlul de Mercedes-Benz adevărat, aducând „cantitatea” perfectă de spaţiu în cea mai minunată formă. La capitolul tehnic, noua generaţie aduce o suspensie spate de tip multilink, care promite calităţi dinamice superioare, noi motoare şi noi transmisii. Cel mai eficient motor diesel din gama Clasei B va indica un consum mixt de doar 4.4 litri/100 km.

Concept B-Class E-CELL PLUS

Generaţia precedentă a Clasei B a constituit drept bază pentru dezvoltarea mai multor versiuni cu propulsie alternativă. Mercedes-Benz demonstrează chiar din startul lansării noii generaţii că tradiţia va continua.

La Salonul Auto de la Frankfurt şi-a făcut apariţia şi conceptul E-CELL PLUS. Spre deosebire de A-Class E-CELL, propulsat exclusiv electric, noul concept presupune un propulsor electric şi un motor cu ardere internă, cu rol de extindere a autonomiei, în aceeaşi manieră prezentă pe Opel Ampera. Astfel, B-Class E-CELL PLUS ar putea rula 100 km în regim pur electric, pe baza energiei stocate în baterii, plus alte 500 km pe baza energiei generate de motorul cu ardere internă, care va folosi petrolul din rezervor.

După cum afirmă Mercedes-Benz, conceptul este unul foarte apropiat de o versiune finală de producție.

SLS AMG Roadster

Şi versiunea decapotată a lui SLS AMG şi-a făcut debutul la Frankfurt. Aceasta aduce performanţe similare coupe-ului, însă le condimentează cu plăcerea condusului sub cerul liber.

Noua generație M-Class

Noua generaţie a SUV-ului M-Class a fost anunţată de germani la începutul verii, însă primul contact public al modelului are loc abia acum, la Frankfurt. Pe lângă un design nou, un interior rafinat şi o siluetă mai suplă şi mai lungă, noul M-Class debutează şi cu primul propulsor diesel în 4 cilindri din istoria sa, pe versiunea ML 250 BlueTec 4MATIC, care indică un consum mediu de doar 6.0 litri/100 km.

Noi versiuni SLK

Mercedes-Benz SLK vine la Frankfurt cu două versiuni diametral opuse ca și concept. Una din ele este cea mai eficientă – SLK 250 CDI – și aduce sub capotă noul propulsor diesel în 4 cilindri. Cea de-a doua este SLK 55 AMG, cel mai puternic SLK produs vreodată. Acesta vine cu un V8 sub capotă, care dezvoltă 422 CP și 540 Nm.

Seria premierelor este încheiată de versiunea Black Series a lui C 63 AMG, ultra-dotată cu elemente sportive şi capabilă de performanţe dinamice incredibile.

Schumacher şi Spengler, în vizită la Frankfurt

În fine, o vizită scurtă, dar plină de efect, a fost realizată de cei doi piloţi ai echipei de Formula 1 Mercedes-Benz GP – Michael Schumacher şi Nico Rosberg.
GALERIE FOTO (56 IMAGINI)
COMENTARII (5)
STEFF
Chişinău
la 15 Septembrie 2011 - 08:26
best of the best , Mercedes-benz
0
0
Mihail
Chişinău
la 15 Septembrie 2011 - 14:18
mdaaaa iac asta mda!!!! am aghuit !
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 16 Septembrie 2011 - 18:28
Klassna...
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 17 Septembrie 2011 - 12:10
Imi place noul M-Klasse
0
0
Eugen
Frankfurt am Main, Germania
la 25 Septembrie 2011 - 12:35
in alte articole am citit ca F125! anticipieaza chiar doua generatii S Class
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!