Prima pagină  »  Ştiri  »  Porsche 912 şi vechiul Montreal
30 SEPTEMBRIE 2011, 18:01
3,254
3
Porsche 912 şi vechiul Montreal
De Redacţia PiataAuto.md, cu referire la Alexei Guşan
9
Este originar din Moldova. A activat mai mulţi ani în lumea auto, în Chişinău, şi este pasionat de fotografie. Fotografie auto. Iar maşinile surprinse de obiectivul său povestesc întotdeauna o istorie...

Îi spune Alexei Guşan, şi este unul din puţinii fotografi originari din Moldova care au o predilecţie deosebită spre capturarea cailor-putere. A fotografiat şi pentru redacţia noastră unele drive teste, precum BMW Seria 5 Gran Turismo, BMW X1, MINI Cooper S Mayfair 50 şi BMW X5. Acum este în Canada, şi avem onoarea să aflăm că povestea fotografiei auto continuă şi acolo, iar vechiul nostru prieten ne fascinează prin noile sale creaţii.

Eroul zilei de azi este un Porsche 912. Îl lăsăm chiar pe Alexei Guşan să-i povestească istoria:

„Cunoscătorii vor spune că acesta este „Porsche-ul-greşeală” – o versiune simplificată destinată sporirii volumului de vânzări – şi vor avea dreptate. Este într-adevăr prima tentativă a celor de la Porsche de a crea un model de masă, cu un motor opoziţional de 1.6 litri, restant de la generaţia precedentă 356. S-ar părea că nu există nici un motiv pentru care cineva ar vrea să restaureze un asemenea model aproape lipsit de valoare... Totuşi, proprietarul maşinii mi-a explicat că în Montreal sunt, de fapt, mult mai puţine exemplare 912 decât 911 originale, iar unii nici nu mai ştiu că Porsche a produs un astfel de model. Mai mult ca atât, 912 are şi câteva distincţii pe plan vizual – oglinzile exterioare sunt cromate, iar calandrul este diferit – detalii care-i sunt pe plac proprietarului. Toate bune, doar că proprietarul n-a răbdat să conducă o astfel de maşină cu un motor de doar 1.6 litri. Prin urmare, a dopat maşinuţa cu un motor de 2.4 litri, preluat de la un Porsche 911 original. Iar restaurarea completă a maşinii a durat o perioadă respectabilă – tocmai 3 ani de muncă, iar mecanicul-restaurator a fost chiar proprietarul bijuteriei.

Acum, câteva cuvinte despre sesiunea foto. Pentru un astfel de model, ne-am dorit un anturaj pe măsură, foarte uşor de găsit în zona istorică a Montrealului. În doar câteva ore de plimbare cu bicicleta ne-a reuşit să identificăm o serie de locuri captivante, după care am convins proprietarul să aleagă acele locuri în favoarea unei uzine vechi şi distuse. Prelucrarea finală a fotografiilor a avut loc sucesiv, fiecare din ele trecând ajustarea în timpi diferiţi, şi în zile diferite, deci un stil unic poate fi absent.



Dacă n-am fi venit pe această stradă într-o sâmbătă dimineaţă, la 5:00, am fi găsit-o plină de automobile parcate.


Inscripţia "2.4" face aluzii la inima bijuteriei...









Paradisul auto e undeva pe aproape...

Iar ăsta e chiar proprietarul maşinii. Are cu ce se mândri!


Mai multe despre Alexei Guşan: 500px.com/alextego
COMENTARII (3)
Mihail
Chişinău
la 30 Septembrie 2011 - 21:28
nasc si la moldova oameni!
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 2 Octombrie 2011 - 15:34
Bravo fotografului.
0
0
BVSX
Chişinău
la 2 Octombrie 2011 - 19:43
Bravo Alexei! De fiecare dată tot mai bune şi mai bune poze!
Chiar dacă e un 912, pot să spun că Porsche 911 the best sport car in the world!
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!