Prima pagină  »  Ştiri  »  Noua Toyota Prius C: ultra-compacta hibridă
16 NOIEMBRIE 2011, 11:34
2,204
4
Noua Toyota Prius C: ultra-compacta hibridă
De Ilie Toma
2
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Toyota a dezvăluit primele imagini cu un nou model din familia Prius, care va fi mai compact şi mai accesibil decât actualul Prius. Noul model va fi al patrulea din renumita familie hibridă, după liftback-ul „original” şi versiunea sa Plug-In, precum şi vanul familist prezentat în septembire la Frankfurt.

Noua Toyota Prius C va avea dimensiuni sesizabil mai mici în raport cu Priusul original. Astfel, lungimea noului Prius C va constitui exact 3,996 mm, faţă de 4,480 mm ai liftback-ului. Sistemul de propulsie al noului Prius C este similar celui de pe celelalte versiuni Prius, însă, spre deosebire de acestea, în calitate de motor pe benzină vine un propulsor de 1.5 litri în locul celui de 1.8 litri.

Conform celor de la Toyota, noul model va încerca să cucerească publicul mai tânăr, ataşat de grija faţă mediu, dar care şi-ar dori să poată achiziţiona un astfel de model la un preţ mai accesibil. Pentru a fi mai aproape de publicul său ţintă, noul Prius C va pune un mare accent pe sistemele media şi infotainment de la bord.

Noua membru al familiei Prius îşi va face debutul ca model de serie în luna ianuarie, la Salonul Auto de la Detroit, urmând ca primele exemplare să ajungă în showroom-urile din SUA către primăvara anului viitor.



COMENTARII (4)
Mihail
Chişinău
la 16 Noiembrie 2011 - 15:27
frumoasa jucarie... da vadca shi motorasu nui rau ...
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 16 Noiembrie 2011 - 15:40
Mda frumusica masina,ma atras tare mult salonul ei si tarpeda nu arata rau.....e foarte frumos cu un vitezometru electric.
0
0
Crazywolf
Chişinău
la 16 Noiembrie 2011 - 17:47
pentru oras....nu stiu dac gasim ceva mai bun :)
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 20 Noiembrie 2011 - 16:23
Asta imi plae mai tare decit traditionalul Prius.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!