Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul Ford Mustang: legenda actualizată
16 NOIEMBRIE 2011, 12:55
2,365
6
Noul Ford Mustang: legenda actualizată
De Valeriu Bahnaru
8
GALERIE FOTO (44 IMAGINI)
Ford a operat o actualizare importantă pentru pony-car-ul său legendar. Noul Mustang a primit modificări de design, o ambianţă îmbunătăţită la interior, echipări mai generoase, precum şi actualizări în gama de motoare. Astfel, noul Mustang vine cu noi forţe în lupta muscle-car-urilor americane.

Mustangul are un nou calandru în partea frontală, cu unghi negativ de înclinare, precum şi o bară de protecţie nouă, cu forme noi ale prizelor de aer. Versiunea GT a primit incizii agresive în capotă, care îndeplinesc şi rolul de ventilare suplimentară a motorului. Vorbind de motor, acesta poate primi opţional capace ale chiulaselor vopsite în culoarea caroseriei!

O altă dotare pur-sânge Mustang o reprezintă proiectoarele LED din corpul oglinzilor exterioare, care pot proiecta pe carosabil imaginea faimoasei embleme a pony-ului Mustang atunci când uşile sunt deblocate, înainte de deschiderea lor.

Versiunile V6 şi GT ale lui Mustang au primit posibilitatea echipării cu scaune sport Recaro. Versiunea cu motor V8, dotată cu transmisie automată, a primit funcţia SelectShift. Mai mult ca atât, Ford Mustang GT dispune de opţiunea unui pachet opţional, numit GT Track Pack, care aduce un diferenţial autoblocabil de tip Torsen şi frâne Brembo, preluate de la versiunea Boss 302.

O inovaţie extrem de interesantă o reprezintă aplicaţia TrackApps, redată de display-ul multifuncţional, situat între vitezometru şi turometru. Aplicaţia permite cronometrarea acceleraţiilor de la 0 la 60 mile/oră, sau 0-100 mile/oră, precum şi timpul de sprint în parcurgerea a 1/4 sau 1/8 de milă. De asemenea, aceasta memorează recordurile personale obţinute în "cariera" de proprietar al maşinii...

Distractiv şi interesant, mai ales că Mustangul a primit acum şi ceva mai multă putere. Motorul de 5.0 litri V8 a devenit cu 18 CP mai puternic, dezvoltând o putere de 420 CP. Versiunea Boss 302 a primit şi o nouă aerografiere a caroserei, în formă de crosă de hochei, la fel ca ediţia Boss 302 din anul 1970! Boss-urile 302 vor fi disponibile în mod standard în culoare galben aprins, la fel ca... autobuzele şcolare americane.

Versiunea de top a lui Mustang, Shelby GT500, va putea devansa pe oricine din concurenţii săi direcţi. Sub capota acesteia este montat un V8 supraalimentat de 5.8 litri, care dezvoltă 650 CP şi 813 Nm! După declaraţiile creatorilor săi, noul Ford Mustang Shelby GT500 este capabil să atingă o viteză maximă de 320 km/h!

Pentru ca aceste performanţe să devină posibile, Shelby GT500 a suferit modificări importante. Coeficientul aerodinamic a fost îmbunătăţit, motorul a primit un nou bloc cilindric, noi chiulase, un nou arbore cu came, un nou compresor gigantic şi un nou arbore cardanic, realizat din carbon. De asemenea, a fost ranforsată puntea spate şi transmisia modelului.

Noul Mustang îşi face debutul la Salonul Auto de la Los Angeles. Modelul va ajunge în showroom-uri în primăvara anului viitor.
COMENTARII (6)
Amator
Chişinău
la 16 Noiembrie 2011 - 14:58
Poate nu ofera confortul masinelor Germane insa la MusculCar se pricep foarte bine!
0
0
Mihail
Chişinău
la 16 Noiembrie 2011 - 15:31
perfectu berfectat ... nam cuvinte... asial care o facut platforma mustangului poate de mult ii DUS... da creatia lui pare vesnica...

datele tehnice ca de obicei nus asa surprinzatoare... marog dupa si consum e si normal sa scoata acesti caluti... da ce placere tre sa ofere nis nu pot sami imaginez :)
0
1
G e o
Floreşti, Moldova
la 16 Noiembrie 2011 - 16:59
Legenda creata de Americani. Acest Ford face minuni.....
0
1
Crazywolf
Chişinău
la 16 Noiembrie 2011 - 17:41
stati sa-mi sterg saliva..... :)
0
0
Dennis
Hânceşti, Moldova
la 16 Noiembrie 2011 - 21:10
nam cuvinte, super masina!
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 17 Noiembrie 2011 - 16:15
Cu adevarat tre sa lase fiori reci... Klassnii aparat.
0
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!