Prima pagină  »  Ştiri  »  Noul Nissan Pathfinder. De la SUV dur la crossover cu tracţiune
22 DECEMBRIE 2011, 08:05
2,383
0
Noul Nissan Pathfinder. De la SUV dur la crossover cu tracţiune pe faţă…
De Valeriu Bahnaru
1
GALERIE FOTO (1 IMAGINI)
Japonezii de la Nissan vor aduce la începutul lunii ianuarie, la Detroit, conceptul viitoarei generaţii Nissan Pathfinder. Acum, Nissan dezvăluie o primă imagine de teasing, a viitorului crossover cu 7 locuri.

Stop! Am spus crossover? Ups, da, pentru că viitorul Pathfinder nu va mai fi un SUV dur, construit pe cadru dur, care ştie să-şi facă treaba în cele mai dificile condiţii, ci va fi doar un crossover cu tracţiune pe faţă, cu posibilitatea cuplării unui sistem de tracţiune integrală, gestionat electronic. Noua generaţie a lui Pathfinder va fi constuită pe platforma tehnică de segment D, cu tracţiune integrală, pe care se bazează, în prezent, crossover-ul Infiniti JX, Nissan Murano şi Nissan Maxima.

Noul Pathfinder va renunţa şi la formele pătrăţoase ale modelului curent şi va adopta un design mult mai aerodinamic, apropiat de cel al lui Infiniti JX. Pathfinder, în versiunea sa de serie, ar urma să ajungă în showroom-uri în toamna anului viitor.

Sub capota noii generaţii se va regăsi un propulsor V6 din seria VQ şi nu este exclusă nici prezenţa unui tren de rulare hibrid, compus dintr-un propulsor turboaspirat în patru cilindri şi un motor electric responsabil de punerea în mişcare a punţii spate.

Ce s-a întâmplat, Nissan? Nu mai există cerere pentru maşinile de teren cu adevărat dure?...
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!