Prima pagină  »  Ştiri  »  Renaşterea NSX şi premierele Acura/Honda la Detroit
14 DECEMBRIE 2011, 08:15
2,079
1
Renaşterea NSX şi premierele Acura/Honda la Detroit
De Valeriu Bahnaru
2
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
Mai multe informaţii neoficiale, care circulă în ultimul timp, anunţă renaşterea renumitului NSX în gama producătorului japonez. Conform acestora, modelul sport ar urma să revină cu un tren de propulsie hibrid, compus dintr-un propulsor V6 de 3.5-3.7 litri şi două electromotoare.

Puterea cumulată a sistemului de propulsie ar urma să depăşească 400 CP. Însă, nici designul şi nici configuraţia construcţiei viitorului NSX, nu sunt cunoscute, şi asta pentru că mai bine de un deceniu sub marca Honda şi Acura au fost dezvăluite atât concepte cu motor poziţionat central (Honda HSC, Acura Tony Stark), cât şi cu propulsor poziţionat frontal (Acura Advanced Sports Car Concept). Noi sperăm, însă, că noul NSX va păstra formula clasică, a motorului poziţionat frontal, sub capotă...

Conform aceloraşi informaţii neoficiale, noul NSX ar urma să intre în producţie în anul 2014, ţintind să concureze cu Nissan GT-R.

Pe lângă aşteptata anunţare a unui nou NSX, Salonul Auto de la Detroit va însemna pentru cei de la Honda / Acura şi debutul unei serii de premiere mai „pământeşti”. Astfel, Acura va dezvălui un sedan conceptual, numit Acura ILX, dezvoltat pe baza sedanului Honda Civic. Conceptul va fi echipat cu un sistem de propulsie hibridă gaz-electrică, cu un motor cu ardere internă de 1.5 litri şi un motor electric. Acura va mai dezvălui şi prototipul crossoverului RDX, care va primi în premieră un motor V6, în locul propulsorului precedent turboaspirat, de 2.3 litri. Ca şi ILX, noul RDX va ajunge pe piaţă în primăvara anului 2012.

La rândul său, Honda va dezvălui coupe-ul conceptual Accord, care se va distinge prin linii de design deosebit de dinamice. Conceptul ar urma să se materializeze până la urmă într-un coupe de serie Accord, care va fi produs începând cu toamna anului viitor.
COMENTARII (1)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 14 Decembrie 2011 - 11:56
Chiar daca se fabrica din 1990, are acelasi design proaspat de supercar.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!