Prima pagină  »  Ştiri  »  Mitsubishi i-MiEV: ca întotdeauna, americanii au parte de cel mai bun
25 IANUARIE 2012, 10:05
2,232
2
Mitsubishi i-MiEV: ca întotdeauna, americanii au parte de cel mai bun preţ
De Ilie Toma
3
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
Mitsubishi i-MiEV – modelul electric ultra-compact al japonezilor, a devenit disponibil pentru cumpărătorii obişnuiţi din SUA (până acum astfel de modele au fost înmânate doar structurilor de stat şi unor companii de acolo). Odată cu demararea vânzărilor retail, au fost anunţate şi preţurile lui Mitsubishi i-MiEV, numit în SUA „i Electric Vehicle”.

Astfel, dacă în Europa modelul Mitsubishi porneşte de la un preţ de 34,390 Euro (echivalentul a aproximativ 44,000 dolari SUA), atunci cumpărătorii din patria dolarului vor plăti un preţ de doar 29,145 dolari, sau cu 15,000 dolari mai puţin! La această sumă mai intervine şi o subvenţie guvernamentală de 7,500 dolari, care reduce preţul final al modelului până la 21,625 dolari SUA. Pentru comparaţie, preţul unei Toyota Prius în SUA porneşte de la 23,520 dolari.

Pe lângă preţul final atractiv al lui i-MiEV în SUA, Mitsubishi tinde să-şi convingă potenţialii clienţi cu un cost de exploatare mult mai redus. Astfel, pe lângă costurile directe mai mici ale energiei consumate, faţă de combustibilii fosili tradiţionali, Mitsubishi mai aduce o serie de argumente comparative greu de neglijat. Având doar un motor electric sub capotă, i-MiEV nu foloseşte ulei de motor, ulei de filtru, filtru de combustibil, filtru de admisie, bujii, injectoare, curea de transmisie, nu dispune de sistem de evacuare şi nu are catalizator – componente consumabile care trebuiesc înlocuite periodic în cazul unei maşini obişnuite. Iar lipsa necesităţii înlocuirii acestor componente înseamnă mult mai puţini bani cheltuiţi în deservirile tehnice programate!
COMENTARII (2)
petro
Chişinău
la 25 Ianuarie 2012 - 18:03
cenei cu banul acela are prioritate...
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 25 Ianuarie 2012 - 22:05
Frumos aparat numai ca intradevat Ameriocanii todeauna au cele mai avatajoase preturi si nustiu dece,cu ce suntem mai rai decit ei?

Mda da miasina imi place,partile laterale seamana tare cu celel de le Smart ForTwo
0
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!