Prima pagină  »  Ştiri  »  NSX Concept – noul supercar japonez
10 IANUARIE 2012, 08:25
2,523
8
NSX Concept – noul supercar japonez
De Ilie Toma
4
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
Honda a dezvăluit la Salonul Auto de la Detroit multaşteptatul NSX Concept, cu emblema Acura pe capotă. Totuşi, divizia europeană a producătorului s-a grăbit să sugereze că viitorul supercar japonez va fi disponibil global, având emblema Acura doar în pieţele cheie-pentru brandul japonez de lux, în celelalte regiuni, inclusiv Europa, fiind disponibil cu emblema Honda.

Producţia modelului de serie, bazată pe conceptul NSX a fost deja confirmată, prin urmare creaţia de la Detroit aduce o viziune cât se poate de clară asupra viitorului model de performanţă Honda/Acura. Construcţia acestuia face uz de materiale ultra-uşoare, iar arhitectura noului model presupune amplasarea mediană a motorului, între cele două axe ale vehicului, în maniera unui adevărat supercar!

La acest moment, sub capota centrală se regăseşte un motor V6, încadrat într-un sistem hibrid inovativ, numit Super Handling All Wheel Drive. Astfel, motorul pe benzină propulsează roţile spate prin intermediul unei transmisii cu dublu ambreiaj, cu un motor electric încorporat în locul convertorului de cuplu. Fiecare din roţile din faţă e propulsată de câte un motor electric, rolul căruia se rezumă la livrarea cuplului pozitiv sau negativ în viraje, în funcţie de direcţia de virare. Astfel, în curbele pronunţate unul din motoare livrează cuplu negativ, frânând roata din interiorul virajului, în timp ce celălalt furnizează o doză suplimentară de cuplu pozitiv, care, adăugat la cuplul disponibil pe puntea spate, contribuie esenţial la atingerea unor calităţi de manevrabilitate excepţionale.

Anume aceste calităţi o vor transforma pe viitoarea Honda NSX într-o maşină perfect conectată cu cel de la volan, extrem de plăcută şi antrenantă în condus. După spusele lui Takanobu Ito, şeful Honda, NSX aduce valori cu totul deosebite: „În timp ce majoritatea supercar-urilor optează pentru forţă brută, izvorâtă dintr-un propulsor de cilindree mare, NSX vine cu o filosofie comună sporturilor cu motor, în care cel mai mult contează raportul putere/greutate. NSX îşi exprimă performanţa prin eficienţa ingineriei într-o eră, în care chiar şi un supercar trebuie să fie conştient faţă de randament”.

Versiunea de serie a lui NSX va fi dezvoltată la centrul de cercetare şi design Honda din SUA, iar asamblarea modelului va avea loc în Ohio, SUA.

Pe lângă NSX Concept, standul Honda/Acura de la Detroit a mai adăpostit şi alte trei creaţii conceptuale: Accord Concept, ILX Concept, precum şi versiunea pre-producţie a viitoarei Acura RDX. Cele 3 creaţii, însă, inclusiv Accord Concept, reprezintă pre-vizualizări ale unor modele destinate strict pieţei americane, Accord-ul european deosebindu-se considerabil.
COMENTARII (8)
Mihail
Chişinău
la 10 Ianuarie 2012 - 16:29
ogo de departe ii perfect ... dam sper sal vedem la lumina zilei
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 10 Ianuarie 2012 - 17:28
Klassnii, dar aminteste de R8.
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 10 Ianuarie 2012 - 23:41
E ceva performant si duper...imi place sa ce cu SHAWD
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 10 Ianuarie 2012 - 23:44
VB_1One degraba toate masinile au sa fie una ca alta caci tot apatr si apar noi....si pe zi ce trece tot mai tare si mai tare imi dau bine seama asta sunt multe modele care au nuami denumirea schimbata dar tot aceeasi masina ca alt de Opel Vivaro,sincer nustiu cui apartine acesta maisna adica originalul ca am vast as amodel si era si Opel si Renault Ford numai ca putin e modificat si inca o marca
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 11 Ianuarie 2012 - 14:45
GHITON: Pai Opel Vivaro, Vauxall Vivaro (asa se numesc Opel-ulrile in Marea Britanie si Irlanda) si Renault Trafic sunt gemeni, adika construiti pe aceeasi caroserie.
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 11 Ianuarie 2012 - 15:48
da de asta ca la Opel in Irlanda si in Anglia stiu ca i se spune Vauxall
0
0
Mihail
Chişinău
la 11 Ianuarie 2012 - 17:20
GHITON si tot ticsesti tu aisea? modele facute in parteneriat is cu totu altseva...

dac te intrebi de ce leau facut in parteneriat ap eu nustiu raspunul exact dar la sigur e legat de profit din care cistiga toti si foarte bine...

de departe am crezut si eu cai R8 dar mai aproape gasim mult lucruri care sa o faca destul de originala si extrem de atragatoare...
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 11 Ianuarie 2012 - 17:58
Mihai eu nu tiksesc nimic aici,eu am psus ce am vast si atit,ii klar ca fiecare din aceste maisni oricum sunt diferite.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!