Prima pagină  »  Ştiri  »  Toyota revine în Le Mans cu un bolid hibrid!
27 IANUARIE 2012, 11:45
2,996
4
Toyota revine în Le Mans cu un bolid hibrid!
De Valeriu Bahnaru
2
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
În timp ce Peugeot a răpus inimile fanilor, declarând că părăseşte cursele Le Mans din cauza dificultăţilor financiare pe care le întâmpină, Toyota şi-a anunţat oficial participarea şi a dezvăluit şi bolidul care va concura în renumitele competiţii.

Toyota TS030 Hybrid va concura în cursele de 24 ore de la Le Mans, denumirea bolidului aducând un omagiu vehiculelor cu care producătorul japonez participa la Le Mans în anii ’90 – TS010 şi TS020 – literele TS semnificând o abreviere de la „Toyota Sport”.

Aşa cum Audi a pornit acum mai mulţi ani o serie de victorii în Le Mans datorită faptului că bolidul lor avea un motor diesel, care consuma mai puţin şi care făcea mai puţine opriri pentru realimentare, economisind astfel minute preţioase, Toyota are şanse să înscrie un nou trend în istoria curselor Le Mans, şi asta datorită faptului că bolidul adus în cursă va avea un sistem de propulsie hibrid. Acesta este compus dintr-un propulsor V8 aspirat natural, pe benzină, cu unghi de înclinare a cilindrilor de 90 grade, şi alte două motoare electrice, montate pe fiecare din axele maşinii.

Toyota TS030 Hybrid a trecut deja mai multe sute de kilometri de test pe traseul Paul Ricard, în diverse condiţii, indicând o funcţionare perfectă şi fiabilă. Prima experienţă adevărată a bolidului va avea loc la cursa de 6 ore de la SPA–Francorchamps, la 5 mai. Ulterior, bolidul va participa şi în cursa de 24 ore de la Le Mans, care va avea loc la 16 şi 17 iunie.

De fapt, la cele două competiţii vor evolua două boliduri identice Toyota, iar din cei 6 piloţi au fost anunţaţi deocamdată doar 3: Nicolas Lampiere, Alexander Wurz (fost pilot Formula 1) şi Kazuki Nakajima. Preşedintele echipei Toyota are şi scopuri ambiţioase: „Desigur, ne dorim o victorie la Le Mans – acest fapt fiind dorit de toţi participanţii. Însă suntem realişti şi ştim că avem nevoie să învâţăm şi să ne dezvoltăm, pentru a ajunge să concurăm de la egal la egal cu cei mai redutabili adversari. În acest an vrem să avem o prestaţie înaltă şi să demonstrăm o funcţionare fiabilă şi performantă a sistemului nostru de propulsie hibridă THS-R. Tehnologia hibridă e una crucială pentru marca Toyota, de aceea este necesar să demonstrăm şi în lumea sporturilor cu motor că aceasta dispune de avantaje imposibil de neglijat în timpii obţinuţi în cursă şi eficienţă în consum”.
COMENTARII (4)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 27 Ianuarie 2012 - 20:26
Nu prea as crede sa faca mare treba, insa ramine de vazut... Oricum succes!!!
0
0
constantin
Bălţi, Moldova
la 27 Ianuarie 2012 - 21:52
Bafta multa!!!!!!
0
0
Mihail
Chişinău
la 27 Ianuarie 2012 - 22:21
daca audi a cistigat multe ori la rind cu dieselul anume pentru ca consuma mai putin si nu facea asa multe opriri .... ceea ce propune toyota poate fi cheia viitorului succes ....

eu ii doresc succes.... gigantului... chiar voi tine pumnii...

0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 28 Ianuarie 2012 - 17:24
Frumos.....succese
0
2
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!