Prima pagină  »  Ştiri  »  (VIDEO) Fiat Panda se promovează într-un spot patriotic în Italia
25 IANUARIE 2012, 11:10
2,355
9
(VIDEO) Fiat Panda se promovează într-un spot patriotic în Italia
De Ilie Toma
5
Odată cu lansarea pe piaţă a noului Fiat Panda – unul din modelele de bază ale producătorului italian – a fost realizat şi primul spot publicitar pentru promovarea modelului. În lumina ultimelor evoluţii ale crizei datoriilor din Europa şi tentativelor de a impune „disciplina fiscală germană” unor state precum Italia, spotul publicitar Fiat face aluzii la spiritul naţiunii italiene şi la valorile create de aceasta.

Declaraţiile care răsună în spotul publicitar au şi un substrat solid, însă. Panda, cel mai popular model din segmentul său în Europa, era produs până în prezent la uzina Fiat din Tichy, Polonia, locaţie în care se mai asamblează şi Fiat 500. Producţia noii generaţii Panda a fost mutată, însă, în Italia, la uzina din Pomigliano. Regiunea Pomigliano este, în prezent, una din cele mai sărace din statul italian, iar pornirea producţiei unui model atât de important aici are ca scop să impulsioneze crearea locurilor de muncă şi implicit, ridicarea nivelului de viaţă al locuitorilor din regiune.

Fiat are, de altfel, şi un plan extrem de important de modernizare şi eficientizare a uzinelor sale din Italia, planificând să investească peste 20 de miliarde de euro în următorii ani. Mai interesant este şi „pactul” încheiat de Fiat şi muncitorii săi, acesta promiţând să investească banii menţionaţi mai sus în uzinele din Italia cu condiţia ca muncitorii să accepte condiţii de muncă mai flexibile, inclusiv pauze de cafea mai scurte. Muncitorii din Pomigliano, spre exemplu, au acceptat cu ovaţie iniţiativa şefilor Fiat.

Chiar dacă spotul Fiat seamănă mai mult cu un manifest politic, decât cu o publicitate de promovare a unei maşini, acesta are toate şansele să atingă inimile italienilor, agasaţi de politica oficialilor din Uniunea Europeană în condiţiile crizei datoriilor statelor comunitare.

„Putem să alegem ce fel de Italie ne dorim”, se spune în spotul Fiat. „E timpul să decidem dacă vrem să fim noi înşine sau ceea ce cred alţii că suntem”...


COMENTARII (9)
Autoexpert
Chişinău
la 25 Ianuarie 2012 - 13:12
Bravo lor!!!iata de la cine ar fi trebuit sa luam exemplu...Avem posibilitatea sa fim si noi vazuti cu alti ochi in Europa...Dar pentru asta trebuie sa ne fie pasa si sa depunem efort nu numai fizic dar si intelectual in pozitionarea statului nostru! Respect site-ului piataauto.md pentru plasarea noutatii de asa tip...trezi-ti-va moldoveni!!!
0
1
STEFF
Chişinău
la 25 Ianuarie 2012 - 14:50
nice, cu mult mai simpatic decit precedentul
0
0
Mihail
Chişinău
la 25 Ianuarie 2012 - 15:47
mda... sa le spui in fata : "mai oameni buni! cumparati masinile nationale si nu dati banii la straini" pelinga ca e ilegal mai e si urit plus produce un haos total... dar combinat in asa o reclama care ajunge pina in inima si trimite mesajul intrun mod foarte placut e cel mai reusit.... bravo regizorului... si chiar frumos modelul....
0
0
///////
Chişinău
la 25 Ianuarie 2012 - 16:29
superba masina
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 25 Ianuarie 2012 - 18:39
La rusi ar fi fost GAZ-21 masina poporului...
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 25 Ianuarie 2012 - 18:39
Mai bine spus visul poporului...
0
0
Mihail
Chişinău
la 25 Ianuarie 2012 - 19:03
xD "visul" ...lasca gaz21 la timpurile ei multi jisau...
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 25 Ianuarie 2012 - 21:55
Mihai: xD
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 25 Ianuarie 2012 - 22:10
Mda acest Fiat ma lasat fara cuvinte,ceva frumos si bun,imi place.
0
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!