Prima pagină  »  Ştiri  »  Bolidul McLaren-Mercedes pentru sezonul 2012
2 FEBRUARIE 2012, 08:18
1,939
5
Bolidul McLaren-Mercedes pentru sezonul 2012
De Valeriu Bahnaru
3
GALERIE FOTO (6 IMAGINI)
Echipa Vodafone McLaren-Mercedes şi-a dezvăluit bolidul cu care va participa în cursele Formula 1 în acest an. Acesta poartă numele McLaren MP4-27 şi a fost prezentat chiar de piloţii echipei – Jenson Button şi Lewis Hamilton, la centrul tehnologic McLaren.

Bolidul este o evoluţie a maşinii de competiţie din sezonul trecut, MP4-26. De fapt, cei doi bolizi seamănă într-atât de mult, încât un ochi neînarmat n-ar putea sesiza diferenţele. Cea mai vizibilă diferenţă vine în spate, unde noul bolid are un element aerodinamic modificat. Conform inginerilor, aceste modificări sunt menite să fluidizeze mai eficient fluxurile de aer.

Totuşi, chiar dacă formele exterioare s-au modificat foarte puţin, un bolid de Formula nu este creat să impresioneze prin forme deocheate, ci prin performanţe. Iar la partea tehnică noul bolid McLaren-Mercedes aduce modificări mai substanţiale. Au fost perfecţionate sistemul de răcire a motorului şi transmisia. Sistemul KERS, de recuperare a energiei cinetice, va fi de asemenea prezent la bordul noului bolid.

McLaren nu a dezvăluit deocamdată prea multe date tehnice despre noul său bolid de curse, însă, conform regulamentului FIA, acesta va fi echipat cu un propulsor V8 de 2.4 litri, care va putea fi turat până la 18,000 rpm.

Campionul anului 2009, Jenson Button s-ar arătat deosebit de încrezut în potenţialul noului bolid, declarând că acesta a primit perfecţionări la aproape toate componentele şi sistemele sale, astfel încât adevăratul său potenţial va fi descoperit pe circuit. La rândul său, Lewis Hamilton a adăugat că, în ciuda modificării regulamentului de amplasare a sistemului de evacuare, care ar putea avea ca efect o forţă de apăsare mai mică a punţii spate, inginerii au reuşit să găsească soluţii aerodinamice care să compenseze deficitul creat.

Oficialii echipei McLaren au declarat că ţintesc poziţiile de podium în acest an, atât în clasamentul piloţilor, cât şi în cel al constructorilor.
COMENTARII (5)
G e o
Floreşti, Moldova
la 2 Februarie 2012 - 15:42
Mda,intodeuna credeam ca aceste motoare au capacitatea peste 5 L dar se vede ca au ajus la 2.4 L si ma impresionez forte mult. mda dar vad ca turatiile acestui motor de loc nu sunt mici 18,000 rpm xD
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 2 Februarie 2012 - 20:18
Cu vreo 3-4 ani in urma se puneau V10, acum se vede ca si V8 lii de ajuns...
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 2 Februarie 2012 - 21:11
Mda VB_10ne asa e dar de aici putem concluziona ca pe zi ce trece tot mai tare si mai tare se dezvilta tehnologiile.
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 3 Februarie 2012 - 15:28
axa
0
0
Cornel
Chişinău
la 12 Februarie 2012 - 22:56
5 L asta nici nu stiu prin ce timpuri prin anul 200 regulamentul spunea 3L naximum si V12
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!