Prima pagină  »  Ştiri  »  Operaţie „pe creier” pentru BMW M5
1 FEBRUARIE 2012, 08:24
2,067
5
Operaţie „pe creier” pentru BMW M5
De Valeriu Bahnaru
6
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
Atunci când BMW a dezvăluit noua generaţie M5 şi a anunţat că sub capota acestuia se regăseşte un noul propulsor V8 bi-turbo, atelierele de tuning au exclamat de satisfacţie, realizând că noul propulsor va permite modificări mult mai uşoare cu intervenţii minime în presiunea de turboaspirare.

Una din companiile germane de tuning – PP-Performance – şi-a dorit de curând să meargă pe această cale, şi a încercat să efectueze „o operaţie” la creierul electronic al lui BMW M5. Însă acolo tunerii au găsit o surpriză neaşteptată, pregătită de inginerii bavarezi. „Creierul electronic” al maşinii s-a dovedit a fi protejat de algoritmi necunoscuţi, astfel încât celor de la PPP le-a luat două luni să-l poată „descoase”!

Însă efortul a meritat, după cum declară chiar tunerii. Datorită reprogramării blocului electronic, puterea V8-ului de 4.4 litri a fost mărită de la 560 CP la 620 CP, în timp ce cuplul maxim a crescut cu 70 Nm, până la 750 Nm. Datorită puterii mai mari, acceleraţia de la 0 la 100 km/h s-a redus cu 0.3 secunde, constituind acum 4.1 secunde. Cei de la PPP au dezactivat şi limita electronică de viteză a lui BMW, iar sedanul poate prinde acum o viteză de 310 km/h.

Atelierul german de tuning se declară pregătit de a face astfel de operaţii pe creier oricărui BMW M5 din actuala generaţie. Astfel proprietarii unor astfel de bolide bavareze vor trebui să plătească 3,499 de Euro pentru o operaţie similară, pe care cei de la PPP o numesc „Stage 1”. Tunerii germani măresc şi mai mult doza de suspans, declarând că lucrează la posibilitatea unei intervenţii şi mai radicale, numită de ei „Stage 2”...
COMENTARII (5)
dima
Chişinău
la 1 Februarie 2012 - 13:34
totul e bine, insa tot timpul toate companiile isi seteaza blocul la o putere medie, atunci cind se mareste reese ca motorul si celelalte componente sint folosite la maxim ceea ce reduce considerabil timpul de lucru a agregatelor, deja fiecare alege ce vrea!
0
0
Igor
London, Marea Britanie
la 1 Februarie 2012 - 15:23
pt redactie: "se regăseşte (un) nou(l) propulsor".
0
0
G e o
Floreşti, Moldova
la 1 Februarie 2012 - 15:39
II foarte agresiv si puernic,cu atiti calut se poate de facut fum.... imi plac maisnile care fac Drift si fum...
0
0
Mihail
Chişinău
la 1 Februarie 2012 - 16:02
dima ai dreptate doar ca cine isi ia o masina modificata ... no ia pentru viata de zi cu zi .... o ia pentru zilele speciale/senzatii tari ...
clar lucru sunt oameni care isi permit senzatii tari in fiecare zii ...da aceea isi permit sasi ia asa masini la pacofca ... adic cind se uzeaza una trece la alta si tot asa :)....
0
0
dima
Chişinău
la 1 Februarie 2012 - 18:40
Mihai 100% ai dreptate, insa din practica mea si din cele citite si vazute pe forumuri si alte siteuri dedicate iubitorilor de BMW, M5 sint cumparate de oameni care le folosesc zi de zi, iar masini de tipul M5 e28 sau oricare alta marca care are peste 20-30 le tin pentru o zi speciala, sarbatori, intilniri etc.
0
1
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!