Chevrolet Volt îşi găseşte primul client în Europa
27 Martie 2012, 13:58
Chiar dacă Opel Ampera a reuşit deja să înregistreze peste 7,000 de clienţi în Europa, fratele său american de platformă abia şi-a găsit primul client pe bătrânul continent. Cumpărătorul e un împătimit al maşinilor americane şi al cafelei, care are în garajul său o colecţie destul de exotică de maşini.

Emanuel Probst, primul posesor al unui Chevrolet Volt din Europa, este un antreprenor elveţian, stabilit în cel mai scump oraş al Europei – Zurich. Acesta povesteşte că s-a îndrăgostit de maşinile americane încă în anii ’60 ai secolului trecut, atunci când, fiind adolescent, urmărea cu ardoare filmele vremii, cu maşini prinse în curse de tot soiul. Acum, Probst este Managerul General al uneia din cele mai renumite companii elveţiene specializate în producţia de maşini automatizate de cafea – JURA – şi are în garajul său o colecţie destul de impresionantă de maşini. Printre ele se află şi o limuzină retro şi chiar două supercar-uri, iar acum a venit momentul ca în garajul său să îşi facă loc şi noul Chevrolet Volt.
După cum spune chiar Probst, „timpurile se schimbă, iar noi trebuie să facem faţă noilor provocări, mai ales că într-o bună zi petrolul nu va mai fi disponibil. Chiar şi astăzi, când preţurile petrolului sunt într-o urcare continuă, este deja raţional să optezi
pentru un astfel de automobil”, mai completează Probst.

După cum declară elveţianul, în prezent el utilizează între 11 şi 15 litri de combustibil zilnic, în drumul său către serviciu şi înapoi, şi eventual
către alte puncte urbane. Anual, Probst cumulează circa 25,000 km. În acest context, primul cumpărător al lui Volt în Europa şi-a amenajat deja un loc special la serviciu şi acasă, unde va efectua încărcarea maşinii în fiecare zi.

Elveţianul a văzut pentru prima dată un Chevrolet Volt pe viu la ediţia de anul trecut a Salonului Auto de la Geneva,
fiind decis încă atunci să fie primul posesor al unei astfel de maşini în ţara sa, sau chiar în Europa. În scurt timp, acesta a efectuat o serie de vizite la distribuitorul Chevrolet din Elveţia, insitând să i se ofere ocazia unui test pe viu. Cei de la acolo i-au organizat o călătorie pentru un test drive, după care Probst a şi comandat imediat maşina.
PiataAuto.mdIlie Toma
2
3,766
COMENTARII (4)
Mihail
Chişinău
la 27 Martie 2012 - 16:20
sa shie sanatos
0
1
G e o
Floreşti, Moldova
la 27 Martie 2012 - 22:43
Brbvavo lui si Drum bun.
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 29 Martie 2012 - 16:07
Da rozetka dau? :))
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 29 Martie 2012 - 16:08
Nu-mi place delok forma masinilor electrice... parca nu le-ar ajunge o doaga... :))
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!