Land Rover Discovery, într-o expediţie specială din Europa spre Orientul Îndepărtat
19 Martie 2012, 16:01
La sfârşitul lunii februarie, la uzina
Land Rover din Solihull, Marea
Britanie, era produs exemplarul cu
numărul 1,000,000 a modelului
Discovery.

Jubileul respectabil a fost atins la 23
de ani de la startul producţiei primei
generaţii Discovery, modelul
poziţionându-se încă de la lansare ca
un intermedial între luxosul
Range Rover şi
durul Defender.
Această reţetă i-a
asigurat un
succes admirabil
pe parcursul
carierei sale,
iar anul trecut
a fost şi unul
record, cu
45,000 de
unităţi
Discovery
vândute în
întreaga lume.
Atingerea a un milion de exemplare produse nu putea trece fără un eveniment deosebit, însă. Cei de la Land Rover au decis să dea startul unei expediţii cu totul speciale, care va celebra jubileul şi va demonstra încă o dată versatilitatea şi capacităţile de excepţie ale modelului. Astfel, vehiculul cu numărul 1,000,000,
însoţit de altele două, au pornit de la uzina Land Rover din Marea Britanie
şi se îndreaptă spre China, pe un
traseu de aproape 13,000 km, care trece prin 13 ţări. Cei de la
Land Rover îşi propun să
traverseze întreaga distanţă pe
durata a 50 de zile, ajungând la 23
Aprilie la 23 Aprilie la Salonul Auto de la
Beijing.
Expediţia îşi propune de asemenea şi un alt scop ambiţios – să strângă fonduri de 1 milion de lire sterline pentru a finanţa un proiect de iniţiere a unui apeduct în Uganda, de care vor beneficia peste 45,000 de oameni.

Astfel, expediţia deosebită a luat startul la hotarul dintre două anotimpuri exact ca odinioară – cu saci de bagaje şi
vase cu combustibil de rezervă pe acoperiş şi mult entuziasm de aventurare în necunoscut.

Printre participanţii la această aventură admirabilă, se numără exploratori renumiţi. Unul din ei este chiar Bear Grylls – renumitul realizator al emisiunii “Lecţii de supravieţuire în sălbăticie (“Man vs Wild”) de la Discovery Channel. Ceilalţi participanţi sunt Sir Ranulph Fiennes, Ray Mears, Monty Halls şi exploratorul polar Ben Saunders.

La 5 martie, Discovery a ajuns dejala Geneva, vizitând standul Land Rover de la Salonul Auto de acolo. Tot în Geneva, exemplarul expediţional Discovery s-a alăturat reprezentanţilor tuturor generaţiilor Discovery care au celebrat capacităţile legendare maşinii pe întreaga ei istorie.
Mai mult ca atât, un Discovery convertit în amfibie, produs în 1990, a traversat Lacul Genevei de la o margine la alta, demonstrând capacităţile speciale ale modelului. Tot în Geneva Land Rover Discovery a mai vizitat şi sediul Crucii Roşii, la sugestia căreia britanicii au şi iniţiat strângerea de fonduri pentru proiectul din Uganda.
La 9 martie, coloana expedieţiei Discovery ajunsese deja în Alpii italieni. Aici participanţii au putut simţi primele zone îndepărtate de civilizaţie. Chiar dacă primele segmente ale traseului sunt foarte apropiate de localităţi şi
zone locuite, mai departe vor urma zone în care echipa de exploratori se va afla cu adevărat izolată de civilizaţie, iar asta înseamnă că trebuie să transporte cu ei absolut toate obiectele necesare pentru a fi auto-suficienţi. Astfel, aceştia au fost nevoiţi să îşi ia în portbagaj până şi un aragaz
de gătit, dar şi unelte cu care s-ar putea interveni în eventuale reparaţii. Şi nu din cauză că nu ar avea încredere în cele 3 exemplare Discovery participante la expediţie, dar totuşi, într-o asftel de călătorie care va trece prin zone de sălbăticie, ar fi imprudent să nu se gândească şi la situaţii neprevăzute…
La 15 martie, coloana celor 3 Discovery se afla deja în Austria, unde a mai avut ocazia să conducă în zonele montane înzăpezite de lângă oraşul Salzburg. În mod firesc, cele trei Discovery s-au simţit în apele lor în acest mediu. Mai departe, urmau zone în care carosabilul perfect european avea să rămână o amintire şi avea să înceapă adevărata aventură!
Iar în week-end-ul care tocmai s-a încheiat, coloana celor trei Discovery a ajuns şi în Ucraina. Exploratorii au vizitat şi oraşul Cernobîl, acolo unde acum mai bine de 25 de ani a avut loc cel mai teribil accident nuclear din istorie. Până acum, nici un autoturism
nu a avut dreptul să intre în interiorul zonei interzise, cu rază de 30 de kilometri de la locul producerii accidentului. Acum, cele trei Discovery au fost lăsate să pătrundă acolo, traversând regiuni pustiite şi răvăşite. Aceştia au trecut şi prin oraşul-
fantomă Pripyat, odată locul de trai al celor peste 50,000 de specialişti care lucrau la centrala de la Cernobîl. Aceste regiuni au adus în faţa exploratorilor un contrast puternic cu regiunile prin care tocmai au trecut – Geneva, Milano, Salzburg, Vienna sau Budapest.
În Ucraina, expediţia a
mai făcut popasuri în Lvov
şi Kiev, unde au vizitat şi câteva
muzee remarcabile. Pe hartă,
urmează Rusia, cu teritoriul său imens
şi mai multe popasuri, printre care şi
Moscova, apoi Mongolia. Redacţia
PiataAuto.md va reveni cu noi relatări
despre această fascinantă expediţie
Land Rover!
PiataAuto.mdIlie Toma
6
3,256
GALERIE FOTO (51 IMAGINI)
COMENTARII (3)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 19 Martie 2012 - 19:58
Da... 256km pe zi sa parcurgi ii interesant, mai ales prin ripi si alte vagauni :)) Tre sa fi fost impresionanta expeditia.
0
1
Mihail
Chişinău
la 19 Martie 2012 - 21:02
poza nr.3 ma umplut de emotii :(( ... da din cite auzisem cei mai fericiti oameni de pe glob... sunt ei...(tot o tara saraca din africa) .. astai principalu :)

cit despre masina.... nui nimic esit din comun as spune eu... da vad ca cam ocoleste orientul mijlociu ;)....au frica drashii britashini de islamisti :)
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 21 Martie 2012 - 08:15
Asa este Mihai.... e jale mare. De ce nu lii dat si lor sa se bukure de viata din plin ca majoritatea natiunilor de pe glob.
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!