PiataAuto.md a ajuns la Geneva la bordul lui BMW X6
6 Martie 2012, 06:37
5 Martie, dimineaţă. Redacţia PiataAuto.md ajunge în oraşul Munchen, patria celor de la BMW, unde ne aşteaptă un X6 xDrive 40d, cu 306 CP sub capotă, gata să ne ofere gustul
aventurii celui mai puternic motor diesel în 6 cilindri a bavarezilor.

Mutăm toate lucrurile noastre şi utilajul din Mercedes-Benz-ul redacţional în BMW-ul cu care ne vom deplasa de aici încolo. Da, avem senzaţia că B-Class se simte un pic trădat şi rămâne trist în parcarea celor de la BMW. Însă,
X6 ne face din ochi să-l punem la treabă cât mai curând. Avem rezervorul plin, şi un drum de 700 de kilometri înainte, spre Geneva.

Tracţiunea integrală a fost cât se poate de potrivită mai ales pentru primul segment de drum. În zona sudică a Germaniei, am circulat pe ausotradă pe o ploaie intensă, apropiată de lapoviţă, care s-a transformat ulterior în ninsoare. Atunci când am intrat şi în zona nordică a Elveţiei, ninsoarea crescuse în intensitate, iar carosabilul devenise extrem de alunecos. Eh, însă mai multe despre tracţiunea integală xDrive şi comportamentul acesteia într-un astfel de peisaj vă vom relata ulterior într-un test drive / jurnal de bord complet.
Cert este că performanţa nebună a propulsorului de sub capotă îţi dă o senzaţie divină de rezervă imensă de putere. Fiecare acceleraţie confirmă setea demenţială a maşinii de a prinde viteză.

Eficienţă? Excelentă, zicem noi, mai ales dacă raportăm la puterea motorului de sub capotă. După 700 km, am consumat aproximativ 3/4 din rezervorul de combustibil, fără realimentare. Calculatorul de bord ne sugerează o valoare medie apropiată de 7.8 litri/100! Şi asta necătând la faptul că am avut mai mult stopuri prin oraşele elveţiene, cu trafic urban, iar pe
autostradă nu ne-am menajat să mergem prea agale! Cu 306 CP şi 600 Nm sub capotă şi o astfel de cifră de consum, noi spunem că motorul e fantastic!

6 Martie, dimineaţă. În scurt timp începe marele eveniment. Ne urcăm la bordul lui X6 din oraşul francez din apropiere, în care suntem cazaţi, şi mergem 30 minute până la Geneva. Iar de aici, porneşte şi avalanşa premierelor! Astăzi, toată ziua, Vă vom
bucura ochii şi pasiunea pentru maşini, cu cele mai importante premiere. Vom vorbi despre maşini care inspiră şi maşini practice, care se străduie să fie şi accesibile. Ne vom concentra în primul rând către ceea ce are o mai bună conexiune cu publicul din Moldova, dar şi către modele speciale, care pot inspira orice pasionat de maşini! Fiţi alături de noi!
PiataAuto.mdRedacţia PiataAuto.md, LIVE din Geneva
7
3,034
COMENTARII (3)
G e o
Floreşti, Moldova
la 6 Martie 2012 - 10:45
Cind priveam la pozele mercedesului B-Class imi faceam impresii ca ii mai mic si ma gindeam ca e asa cam nespatios,insa cind l-am vazut linga "Animala" de X6 mi-am schimbat impresiile.
0
1
kamy
Chişinău
la 6 Martie 2012 - 15:03
GHITON eu tot am avut o asa impresie..insa B klasul nu pare asa mik acum/))
0
0
Mihail
Chişinău
la 6 Martie 2012 - 16:07
dac serios x6 are vid de monstru dar nu e.... in realitate fiind si x6 micuti si nu mult mai are cab classu va creat o impresie gresita :)
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!