BMW Seria 3, Mazda CX-5, Hyundai i30 şi Peugeot 208, testate de EuroNCAP
23 Mai 2012, 14:00
EuroNCAP publică rezultatele unei noi serii de crash-teste, în cadrul căreia au fost „lovite de zid” patru noi modele: BMW Seria 3, Mazda CX-5, Hyundai i30 şi Peugeot 208.

Toate cele patru modele vizate au reuşit să obţină calificativul de 5 stele, chiar dacă în acest an criteriile de acordare a notei maxime sunt mult mai dure, în special la protecţia pietonilor. BMW Seria 3 a reuşit să obţină un scop de 78% la protecţia pietonilor, chiar dacă nu dispune de capotă activă care ar amortiza în mod special impactul cu un pieton.

BMW Seria 3 a înregistrat cel mai bun rezultat şi la protecţia ocupanţilor adulţi, cu un scor de 95%. Mazda CX-5 s-a remarcat în special la impactul lateral cu pilonul, fiind unicul model recent care a reuşit să obţină scor maxim la acest capitol. La acelaşi test
Hyundai i30 a indicat un posibil risc de accidentare a ocupanţilor faţă în zona pieptului, însă a bifat cel mai mare scor la protecţia copiilor.

Atât BMW Seria 3, cât şi Mazda CX-5, sunt echipate cu un sistem care poate frâna automobilul fără intervenţia şoferului, dacă sesizează riscul iminent al unei coliziuni. Conform oficialilor EuroNCAP, dacă toate maşinile din Europa ar fi echipate cu
astfel de sisteme, o foarte mare parte din accidente nu s-ar mai produce, iar o altă parte ar avea consecinţe mai puţin grave, EuroNCAP exprimându-şi, astfel, încurajarea pentru producătorii de automobile de a instala pe tot mai multe modele sisteme similare.
PiataAuto.mdIlie Toma
1
3,244
GALERIE VIDEO (8 MATERIALE)
COMENTARII (3)
G e o
Floreşti, Moldova
la 23 Mai 2012 - 16:11
in orice caz maisnile is trainice tare.dar la viteze mia mari cam le da batai de cap. ar fi bine asa sa fie ele rezistetnte la 100 km/h
0
0
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 24 Mai 2012 - 18:12
GHITON: amu mai toti producatorii se straduie sa foloseasca materiale usoare... adika cel mai mult unde este posibil se foloseste plastikul... daka fac automobile sa fie rezistente la coliziunile de 100km/h, atunci kam ce materiale trebuiesc folosite in konstruktie: armatura si beton? :-)
0
1
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 24 Mai 2012 - 18:28
Mda... BMW-ul este foarte precis la manevre!!! Mi-a placut...
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!