Record pentru Audi: e-tron a trecut Nürburgring-ul în 8:09.09 minute
29 Iunie 2012, 12:58
Mobilitatea electrică a celor de la Audi nu e doar ecologică, ci şi foarte dinamică. R8 e-tron – sportcar-ul german cu propulsie electrică – a reuşit să treacă circuitul Nürburgring
Nordschleife, cu o lungime de 20.8 km, în doar 8:09.099 minute, devenind astfel cel mai rapid automobil cu propulsie electrică pe acest circuit.

Traseul nordic al Nürburgring-ului este considerat a fi cel mai dificil circuit din
lume, iar parcurgerea lui rapidă a devenit un deziderat pentru toate supercar-urile care se respectă. Pentru a înţelege cât de valoros este timpul de 8 minute şi 9 secunde, obţinut de R8 e-tron, e suficient să comparăm acest indice cu recordul
mondial, stabilit de o maşină cu motor tradiţional. Gumpert Apolo Sport, propulsat de un motor V8 de origine Audi, a reuşit să parcurgă acest traseu în 7:11.57, ceea ce înseamnă că propulsia electrică a lui R8 e-tron se află la doar un minut distanţă de recordul absolut.
Exemplarul R8 e-tron care a alergat pe Nürburgring este identic cu modelul de serie cu acelaşi nume, care va fi lansat la sfârşitul acestui an. Maşina este echipată cu două motoare electrice, fiecare capabil să producă 380 CP şi 820 Nm. Cele două motoare îşi transmit forţa în mod independent fiecărei dintre roţile punţii spate.

Acceleraţia de la 0 la 100 km/h a bolidului electric ţine doar 4.6 secunde.
Viteza maximă este limitată în mod normal la 200 km/h, însă exemplarul care a stabilit recordul pe Nürburgring a avut această limită majorată la 250 km/h.

R8 e-tron este echipat cu o baterie lithium-ion de 49 kWh, care, în regim ideal de condus, ar trebui să asigure o autonomie de 215 km. Caroseria maşinii este ultra-uşoară, fiind construită în mare parte din aluminiu şi polimer ranforsat cu fibră de carbon. Astfel, în ciuda bateriei foarte grele, masa totală a maşinii constituie doar 1,780 kg.
PiataAuto.mdIlie Toma
7
2,654
GALERIE FOTO (19 IMAGINI)
COMENTARII (1)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 29 Iunie 2012 - 14:24
Iata ca si automobilele electrice deja bat recorduri si se mindresc cu rezultatele sale...
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!