Lamborghini Aventador a ajuns la al 1000-lea exemplar
24 Iulie 2012, 10:23
La doar 15 luni de la startul producţiei noului Lamborghini Aventador, producătorul italian din Sant’ Agatha Bolognese sărbătoreşte exemplarul cu numărul 1,000 care părăseşte poarta uzinei.
Cheile Aventadorului jubiliar, vopsit
într-o nuanţă intensă oranj, au fost înmânate fericitului client de către însuşi Stephan Winkelmann, şeful Lamborghini. Clientul este un arhitect german, pe nume Hans Scheidecker.

Atingerea unui astfel de jubileu este o realizare majoră pentru un supercar considerat atât de exclusivist. Această cifră îl transformă pe Aventador în cel mai de succes model din întreaga istorie a mărcii italiene.
În anii când renumitul Diablo se afla în producţie, italienii abia reuşeau să construiască 250 de exemplare anual, iar predecesorul lui Aventador, Murcielago, a avut nevoie de 2 ani şi 5 luni pentru a atinge bariera de 1,000 de exemplare produse. Mai mult ca atât, Lamborghini declară ca are comenzi pentru a produce modelul Aventador la
capacitate maximă pentru 18 luni înainte! Datorită unul astfel de tempou de vânzări, dar şi aşteptatului Aventador Spider, ne putem aştepta în curând şi la atingerea barierei de 2,000 de exemplare produse.

Motorul poziţionat central al lui Lamborghini Aventador produce o
putere maximă de 700 CP şi un cuplu maxim de 690 Nm, transmişi tuturor celor patru roţi. Puterea motorului e suficientă pentru a accelera supercar-ul italian de la 0 la 100 km/h în doar 2.9 secunde, permiţându-i să atingă o viteză maximă de 350 km/h.
PiataAuto.mdValeriu Bahnaru
3
2,632
COMENTARII (1)
G e o
Floreşti, Moldova
la 25 Iulie 2012 - 20:50
Poate si acest Aventador sa ajunga la viteza de 435 km/h ca Bugatti dar e ceva la mijloc aici....
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!