Opel inaugurează o nouă uzină de motoare în Ungaria
21 Septembrie 2012, 08:50
Opel a inaugurat ieri o nouă uzină pentru producţia motoarelor în Ungaria, la exact doi ani de la anunţarea proiectului. Noua uzină este localizată în Szentgotthard, acolo unde Opel mai deţine o altă uzină specializată în producţia de componente pentru modelele mărcii.

Noua uzină este rezultatul unei investiţii de 500 milioane de euro. Aici vor fi produse motoare eficiente pe bezină şi diesel, iar noile tehnologii aplicate la liniile de producţie îi vor permite uzinei să-şi adapteze rapid producţia la necesităţile dictate de cererea de pe piaţă. Odată ce noua uzină va ajunge să funcţioneze la capacitate maximă, aici vor lucra 800 de oameni, care vor produce în jur de 500 mii motoare anual. Primul motor produs va fi noul propulsor de 1.6 litri, care se va regăsi şi sub capota noii Astra Sedan, testată recent de redacţia PiataAuto.md în Germania (vezi testul drive Opel Astra Sedan).

Fiind o uzină înalt tehnologizată, noua facilitate din Szentgotthard va avea un rol important în reţeaua europeană de
producţie Opel, contribuind şi la eficientizarea costurilor totale de producţie. Opel are o tradiţie lungă de prezenţă în Ungaria, fiind primul producător care a investit în această ţară. Încă din anii ’90 ai secolului trecut Opel a produs aici maşini şi componente, iar marca Opel a ajuns
în top 3 cele mai populare pentru ultimii 20 de ani. Astăzi Opel deţine poziţia de lider la vânzări în segmentul autoturismelor în Ungaria, cu o cotă de piaţă de aproape 11%. În Ungaria mai au astăzi uzine Audi, Suzuki şi Mercedes-Benz.
PiataAuto.mdIlie Toma
3
2,385
GALERIE FOTO (2 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!