smart forstars – un SUV mic, şic şi electric
17 Septembrie 2012, 09:26
Spuneam săptămâna trecută
că moda SUV-urilor mici, cu siluetă de coupe, ia amploare. MINI tocmai a dezvăluit Paceman. Iar smart se ambiţionează să meargă chiar mai departe, şi aduce la Salonul Auto de la Paris conceptul unui viitor SUV cu două uşi, pe care îl echipează cu un sistem de propulsie electric.
Ei bine, marca smart o duce bine cu motoarele electrice, având de ceva vreme un electromobil în producţia de serie, dar nu este exclus că un eventual SUV de serie ar avea nevoie neapărat şi de propulsii tradiţionale, pentru un succes de piaţă deplin.

Conceptul adus la Paris este motorizat de un electromotor de 82 CP, preluat de la micuţul smart BRABUS electric drive. Chiar dacă a îmbrăcat haine de SUV, forstars rămâne fidel dimensiunilor compacte, având doar 3.55 m lungime, 1.71 m lăţime şi 1.50 m înălţime. Habitaclul său este gândit să ofere spaţiu suficient pentru doar doi ocupanţi.
Partea cu adevărat ciudată şi extravagantă a conceptului este un proiector de filme, integrat în capotă, care poate proiecta pe orice perete plat imagini preluate de la gadgeturile electronice ale celor din habitaclu, fie
prin conexiune directă prin fir, fie prin Bluetooth. De aici şi denumirea conceptului – forstars – („pentru stele” – n.r.), care le va permite stelelor de cinema să demonstreze prietenilor
ultimele filmări realizate. Cam absurd scopul creării unui nou vehicul, nu? În fine, asta e lumea de azi...
În fine, pe lângă elemente neînţelese, smart forstars declară că motorul său oferă un cuplu maxim de 135 Nm, care va permite o accelerare intensă a maşinii. Vehiculul are o viteză maximă de 130 km/h.
PiataAuto.mdIlie Toma
3
3,023
GALERIE FOTO (10 IMAGINI)
COMENTARII (1)
VB_1One
Floreşti, Moldova
la 17 Septembrie 2012 - 20:43
ceva asemanator cu Citroen DS3
0
0
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!